Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
  • advocats herències barcelona

    Herències

advocats herències barcelona

Herències

BPM Advocats som un despatx d'advocats d'herèncias a Barcelona, ubicats a Barcelona i també a l'Alt Penedès.
En aquesta àrea de serveis resulta primordial assessorar-te de forma preventiva, especialment sobre el impost de successions a Catalunya, a fi de poder obtenir els majors beneficis, aconseguir els teus objectius amb les menors despeses possibles. Per als processos contenciosos la nostra meta és aconseguir-te el millor acord extrajudicial però, si s'ha d'anar a judici et defensarem davant el que calgui.
La nostra prioritat ets tu i la teva família: sabem escoltar les teves necessitats i farem tot el que sigui necessari per a resoldre-les. Vine a comprovar-ho en persona amb els nostres advocats d'herències a Barcelona, que dominen a la perfecció a més l'Impost de Successions de Catalunya i altres comunitats.

Preguntes freqüents

  • Puc atorgar testament sense que la meva parella o esposa ho sàpiga
  • Sí. Qualsevol persona és lliure d’atorgar testament sense haver de comunicar-ho a ningú, si no ho desitja. El cònjuge no té per què saber quina és la nostra última voluntat.

  • Recentment ha mort el meu pare i el meu germà vol renunciar a la seva meitat de l’herència, què passa amb la seva part?
  • Si el teu pare va atorgar testament s’ha de revisar per a veure si va preveure que, en cas de renúncia d’un dels hereus, fossin els fills del renunciant els que heretessin. També pot ser que en el testament es preveiés que si un dels dos hereus renunciava a la seva part, passés a l’altre hereu. En canvi, si el teu pare no va atorgar testament en vida i un dels fill renuncia, la meitat de l’herència del renunciant passaria a correspondre a l’altre germà, que quedaria com a hereu únic.

  • Què és un testament vital?
  • És un document de Voluntats Anticipades, que també pot rebre el nom d’Instruccions Prèvies. En ell pots expressar la teva voluntat sobre les atencions mèdiques que desitges o no desitges rebre en cas de patir una malaltia irreversible o terminal que t’hagi fet arribar a un estat que t’impedeixi expressar-te per tu mateix. També en ell pots determinar quin destí vols que se li doni al teu cos o òrgans després de la teva mort.

  • Què passa si el que em deixen per testament no cobreix la meva legítima? I si apareixen altres béns del difunt després d’haver cobrat la legítima?
  • Es pot reclamar la diferència de la part que no cobreixi la legítima. A aquest diferencial l’anomenem suplement de legítima. Si després del pagament de la legítima apareixen altres béns del causant, també tindries dret a reclamar el suplement de legítima encara que t’hagis donat per completament pagat de la mateixa o fins i tot encara que hagis renunciat al suplement.

  • Si tinc parella de fet i moro sense testament, ella tindrà algun dret a la meva herència?
  • A Catalunya, els drets de la teva parella respecte de la teva herència serien els mateixos que si estiguéssiu casats. També ocorre així a Navarra, Galícia, País Basc i Balears. Si resideixes fiscalment a Aragó o Andalusia, la teva parella podria residir gratuïtament en la vostra vivenda habitual per el termini d’un any des de la teva mort. En la resta d’Espanya, si no has atorgat testament, les parelles de fet no tenen dret respecte a l’herència de la seva difunta parella.

  • Si estic vivint fora d’Espanya, puc atorgar testament? Podré modificar-lo posteriorment si torno a Espanya?
  • El testament el pots modificar o revocar (deixar-lo sense efecte) en qualsevol moment. Si has atorgat diferents testaments tindrà validesa i serà eficaç l’últim d’ells que hagis atorgat. També pots atorgar testament sense cap problema en el país en que et trobis residint, complint amb les formalitats del país on tinguis la teva residència. Pot ser el més senzill seria que atorguessis testament davant de representant espanyol en el teu país de residència que tingui facultats per a exercir funcions notarials (normalment el cònsol o l’ambaixador espanyol).

  • Si m’he separat o divorciat, la meva ex esposa tindrà algun dret sobre el meu patrimoni hereditari?
  • En general, la separació legal i/o el divorci són causa per la que es perden els drets successoris sobre els béns de l’ex-espòs/a. No obstant, si s’ha atorgat testament previ a favor de l’ex esposa, és recomanable tornar a fer testament, ja que les atribucions fetes a l’esposa en testament anterior no es revoquen de forma automàtica. Malgrat això, existeix una nombrosa jurisprudència que considera que la designació de l’hereu del cònjuge només és vàlida si aquest segueix sent en el moment de la mort. Si no s’ha atorgat testament, l’ex cònjuge no posseeix cap dret sobre l’herència del difunt. A Catalunya, en cas de separació o divorci la clàusula que institueixi a l’ex cònjuge es considera ineficaç a tots els efectes.

  • Tinc dubtes sobre si acceptar o no l’herència del meu pare, perquè desconec tots els deutes que pogués tenir. Què puc fer?
  • En aquests casos li recomanem que accepti l’herència “a benefici d’inventari” que suposa que l’accepta però si hagués més deutes que béns només respondria amb els béns de l’herència, però no amb el teu patrimoni personal previ. Així, en el pitjor dels casos, si l’herència comportés més deutes que béns, com a màxim, perdríem el que hem heretat, però el nostre patrimoni personal anterior.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte