Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Pares divorciats: Si em moro la custòdia del meu fill serà per a l'altre progenitor?

    Pares divorciats: Si em moro la custòdia del meu fill serà per a l'altre progenitor?

16 JUNY 2021

Cada vegada són més els pares que visiten a advocats preocupats pel futur dels seus fills en cas que a ells els succeeixi alguna cosa o morin. La preocupació creix si parlem de pares divorciats, i es maximalitza si l'altre progenitor no està massa present en el dia a dia o en la vida del menor. Com a advocats d'herències a Barcelona, des de BPM Advocats avui parlarem sobre què succeeix en cas que el progenitor que ostenti la custòdia mori, quin seria el destí del menor.

La veritat és que cada vegada hi ha més casos en els quals, després de la defunció de la mare o del progenitor que ostenta la custòdia, se li atorga la custòdia a un altre parent diferent a l'altre progenitor. Un exemple d'això és un cas que va arribar al Tribunal Suprem en 2018, en el qual es va atorgar la custòdia a la tia paterna d'una nena després de la tràgica defunció de la seva mare. La menor, va considerar la Justícia, comptava amb un entorn estable i segur a casa de la seva tieta paterna, amb la qual la petita havia establert uns vincles afectius molt diferents als que existien amb el seu pare. A aquest últim, a més, li mancava la capacitat per a atendre de manera adequada a la nena per la seva edat, la seva feina i altres càrregues familiars. El Tribunal Suprem va considerar que si la nena hagués viscut amb el seu pare hauria quedat exposada a una situació d'absoluta incertesa.

No obstant això, per a ser previnguts i no deixar una decisió tan transcendental únicament en mans de la justícia, el millor és elaborar un testament en el qual el progenitor que ostenti la custòdia indiqui, de manera explícita, amb qui considera que hauria de conviure el seu fill o fills en cas de morir i que, i per tant, qui desitjaria que exercís la seva tutoria legal. Encara que aquest document, que haurà d'estar signat davant notari, no té per què ser la decisió que adoptin finalment els jutges, sí que servirà clarament d'orientació.

Et preocupa el futur dels teus fills en cas que tu moris? Vols que t'ajudem a redactar un testament que deixarà protegit el futur dels teus fills? No deixis res a l'atzar, des de BPM Advocats, com a advocats d'herències a Barcelona, podem ajudar-te.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte