Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Separacions i divorcis

Actualment, la majoria de matrimonis que es volen separar pensen directament en divorciar-se. El divorci, a diferència de la separació, suposa la finalització del vincle matrimonial. Com advocades matrimonials, des dels nostres despatxos de Barcelona i Sant Sadurní d'Aonia tramitem tant els procediments de mutu acord com aquells en que no s’arriba a un acord interposant la demanda de divorci o de separació davant els Jutjats. Els elements principals sobre els que s’ha d’arribar a un acord o sobre els que ha de decidir un jutge en cas de divorci o separació són els següents:

  • L’ Ús del domicili familiar.
  • La Pensió d’aliments a favor dels fills.
  • El Règim de visites.
  • La Guarda i custòdia dels menors.
  • Eventuals pensions que puguin correspondre als cònjuges, tals com la pensió compensatòria o la compensació econòmica per raó del treball.
  • Liquidació del règim econòmic i la divisió dels béns comuns.

La nostra prioritat com advocades matrimonialistes és intentar arribar a un acord amb l’altre cònjuge i evitar anar a judici, que és el que facilitarà, a la llarga, una bona relació entre el futur exmatrimoni, que beneficiarà qualitativament als fills, que són a qui hem de protegir i mimar. Si el divorci o la separació són de mutu acord prepararem un conveni regulador en el que es plasmaran els pactes als quals han arribat els clients. Aquest conveni regulador ha de ser presentat davant del Jutjat i, després de la ratificació del mateix per part dels clients, el Jutjats dictaran una sentència acordant el divorci o la separació i les mesures convingudes pels clients.

Els procediments de mutu acord solen ser relativament ràpids. En el cas que el matrimoni no tingui fills menors d’edat hi ha la possibilitat de divorciar-se o separar-se davant de Notari d’una forma molt ràpida. En qualsevol cas, no sempre és aconsellable anar per aquesta via, doncs les conseqüències fiscals no són clares. S’ha de valorar cas per cas.

En el supòsit que s’hagi intentat arribar a un acord i no hagi estat possible anirem a judici. Presentarem demanda explicitant quines són les mesures que han d’adoptar-se i l’altre cònjuge contestarà a la demanda proposant les seves.

Després de la celebració d’un judici el Jutge dictarà una sentència que farà efectiu el divorci o la separació i en la que s’explicarà quins són ara els drets i deures dels ja ex cònjuges. Com arribar a judici allarga més els terminis existeix la possibilitat d’iniciar un procediment previ o paral·lel per a que el Jutjat dicti una resolució temporal regulant unes mesures provisionals mentrestant esperem una sentència definitiva.

Així garantim, per exemple, que es cobreixin les necessitats bàsiques dels teus fills a través d’una pensió d’aliments fins que el Jutge dicti sentència.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte