Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Guarda dels fills

Com advocades matrimonials amb despatx a Barcelona hem vist com en els últims anys s’han incrementat notablement els temes en els que es discuteix la guarda (abans denominada custòdia) dels fills.

La societat ha evolucionat i ha canviat i, de forma paral·lela, ho han fet les lleis i les sentències que han deixat d’atribuir sistemàticament la custòdia dels fills a les mares, passant a valorar-ho cas per cas.

És evident que la implicació dels pares en la cura i atenció dels menors ha variat substancialment en els últims anys i lluny queda aquella societat en la que la cura dels menors era desenvolupada totalment per les mares. En conseqüència, quan la convivència cessa, el principal és analitzar què serà el més beneficiós per al fill i tractar que les relacions d’aquest amb els seus progenitors i els seus avis siguin el més similars possible a com eren durant la convivència. Per això, actualment parlem de:

  • Guarda individual, quan la cura diària dels fills s’atribueix exclusivament a un dels progenitor i l’altre es relacionarà amb els seus fills a través d’un règim de visites.
  • Guarda (o custòdia) compartida, quan hi ha una corresponsabilitat en la cura dels fills. Contràriament al que es pugui pensar, la guarda i custòdia compartida no té per què suposar un repartiment igualitari dels temps del menor amb els seus pares sinó que pot considerar-se una guarda compartida encara que un dels progenitors gaudeixi més del 50% del temps amb el/s menor/s.


Quan els clients vénen al nostre despatx de Barcelona o Sant Sadurní, molts creuen erròniament que el sistema de guarda i custòdia compartida implica que cap dels progenitors haurà d’abonar una pensió d’aliments als fills. Això no és cert ja que, independentment del sistema de guarda i custòdia, les despeses dels menors s’han d’abonar segons la capacitat econòmica dels progenitors i les necessitats vitals dels fills.

Si no hi ha acord entre els progenitors serà el jutge qui determini quin sistema de guarda i custòdia serà el més beneficiós per al menor. Per a això, valorarà les circumstàncies concretes de la família tenint en compte aspectes tals com la implicació prèvia dels pares en la vida dels fills, les seves aptituds, actituds i les circumstàncies que faran factible un exercici de la guarda compartida com horaris, domicilis, etcètera. Tot això per a determinar què és el més beneficiós per al menor.

T’assessorarem i valorarem amb tu tots els indicadors anteriors per a buscar el sistema de guarda que millor s’adeqüi al supòsit concret.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte