Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • “L’ arrendador m'ha pujat un 6% del lloguer quan el límit és del 2% Què faig?

    “L’ arrendador m'ha pujat un 6% del lloguer quan el límit és del 2% Què faig?

03 FEB 2023

El límit del 2% en la revaloració dels contractes de lloguer aprovat pel Govern al març de l'any passat i que va entrar en vigor l'1 d'abril de 2022 està donant molt a parlar. Si bé semblava una mesura sense fissures, com en tot, feta la llei, fet el parany. I és que aquesta mesura té, certament, matisos. Com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats comentem la posada en marxa d'aquesta mesura, que, malgrat que es presentava com a escut davant la pujada de preus per la inflació, està causant, lamentablement, un encariment dels nous lloguers. Responem també alguns dels dubtes que han anat sorgint des de la seva posada en marxa.

“L’arrendador m'ha pujat un 6% del lloguer al·legant la clàusula del contracte de l'actualització de l'IPC. Què faig?

La llei prohibeix aplicar als lloguers vigents un augment per sobre del 2%, tot i que en el contracte figuri la clàusula d'actualització de l'IPC. No obstant això, si el propietari planteja una pujada de, com en aquest cas, el 6% i l'arrendatari accepta, aquest augment no serà il·legal. Si l'arrendatari no està conforme i l’arrendador no accepta el 2% com a màxim de pujada, serà recomanable posar el cas en mans d'advocats perquè s'està produint un frau de llei.

“Poden pujar-me més del 2% si el meu contracte de lloguer es va renovar abans de l'1 d'abril de 2022?”

Com hem dit, aquest límit en la pujada del lloguer va entrar en vigor l'1 d'abril de 2022, per la qual cosa els contractes que es van renovar abans d'aquesta data poden apujar-se per sobre del 2%. A més, la mesura no té caràcter retroactiu, pel que els contractes ja actualitzats no podran renegociar la baixada fins a aquest límit.

Aquesta mesura es prorrogarà durant tot el 2023, pel que pels contractes que s'actualitzin durant l'any estaran subjectes al límit del 2%.

“I si el contracte de lloguer finalitza el 2023? Pot l'amo renovar-lo amb un preu superior de més del 2%?”

Si el contracte finalitza, el propietari pot imposar unes noves condicions i, per tant, un nou preu, encara que superi el 2% del preu de l'anterior contracte de lloguer. Això sí, el Govern ha decretat que els contractes que finalitzin entre gener i juny de 2023 poden acollir-se a una pròrroga del lloguer de sis mesos amb una pujada d'un màxim del 2%.

Tens dubtes sobre aquesta mesura o necessites que t'assessorem perquè creus que t'estan pujant de més? Com a advocats immobiliaris a Barcelona en BPM Advocats som aquí per a ajudar-te, contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte