Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Planificació de vacances amb pares separats

    Planificació de vacances amb pares separats

10 MAIG 2023

Queda poc més d'un mes per a les llargues vacances escolars. A mesura que s'acosten aquestes dates, el normal és que els progenitors vulguin saber quants dies els toca amb els seus fills i en quin període, per a tractar d'adaptar les seves pròpies vacances o contractar algun tipus de servei de casal o campament. Bé sigui per triar període vacacional o per no estar d'acord amb el temps que li toquen els nens a cadascun, és freqüent que aquest tema sigui font de conflicte.

L'ideal en aquests casos per a evitar qualsevol tipus de conflicte és tenir un bon Conveni Regulador que s'adapti a les particularitats de cada família. No obstant això, per norma general, el règim vacacional se sol dividir en períodes alterns, amb independència del model de guarda i custòdia. Així, es dividirien les vacances per quinzenes. A més, a falta d’acord, cada any li correspondria a un dels progenitors triar el període.

En cas que a una de les parts no li anés bé el període vacacional establert, hi ha la possibilitat que els dos progenitors arribin a un acord per a canviar-lo.

Aquest tipus de mesures paternofilials establertes en el conveni regulador són d'obligat compliment. En cas d'incompliment, es podria iniciar un procediment d'execució forçosa, que podria donar lloc a multes coercitives en cas d'incompliment reiterat i greu.

En relació a les obligacions, en cas que els desplaçaments es produeixin dins del país, serà suficient que els progenitors s'informin entre ells i comuniquin la direcció exacta on els nens passaran aquest període.

Si parlem de viatges fora d'Espanya, es donarà exactament la mateixa circumstància.

En cas que el conveni no parli d'aquest tema, podria exigir-se l'autorització de tots dos progenitors per a realitzar el viatge. En cas de no posar-se d'acord, serà necessària l'autorització judicial.

Quan existeixi oposició d'un dels progenitors en relació a aquest viatge a l'estranger, podrà interposar-se un procediment de jurisdicció voluntària, en el qual també cal sol·licitar la potestat per a sol·licitar, en el seu cas, l'expedició del passaport o DNI dels menors.

Tens dubtes? A BPM Advocats tenim més de 25 anys d'experiència com a advocats de família. Estem a la teva disposició per a acompanyar-te en el procés de separació o divorci i poder defensar els teus drets i els de la teva família tant judicial com extrajudicialment. Contacta'ns.

 

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte