Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  •  Separació de béns i divorci: i si m'he dedicat a les feines de casa?

    Separació de béns i divorci: i si m'he dedicat a les feines de casa?

31 MARÇ 2023

La Ivana es va casar l'any 1995 en règim de guanys. No obstant això, poc després de les noces va signar, a petició del seu marit, la separació de béns. Ell, empresari, va voler protegir el seu patrimoni i el que posteriorment generaria per si, en algun moment, la parella s’arribés a divorciar. Durant els 25 anys que va durar el matrimoni, tots dos van acordar que ella es dedicaria a les feines de casa, a ajudar-lo en els seus negocis esporàdicament i a cuidar de les filles i ell al treball remunerat fora de casa. Així, el patrimoni del marit va anar creixent i la Ivana es va quedar sense marge per a generar cap mena d'ingrés, pel que tenia una dependència econòmica total del seu marit. 25 anys després va arribar el divorci.

Amb un patrimoni que ha crescut exponencialment -s'estima que té un patrimoni d'entre 4 i 6 milions d'euros-, el marit no va voler pactar indemnització per a la Ivana després del divorci i el seu únic oferiment va ser que visqués a l'habitatge conjugal (propietat dels dos) fins que la menor de les filles de la parella s'independitzés.

No obstant això, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Vélez-Málaga ha condemnat al ja exmarit de la Ivana a abonar un total de 204.624,86 euros. Aquest import surt després d'aplicar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) vigent en cada any transcorregut des que van contreure matrimoni (1995) fins a l'any del seu divorci (2020). A més, el marit haurà de fer-se càrrec de dues pensions: una compensatòria per a Ivana, que cobrarà durant els següents dos anys, i una d'aliments per a les seves filles.

La base legal que ha envoltat aquest procés és l'article 1.438 del Codi Civil, que parla així del sosteniment de les càrregues matrimonials: "Los cónyuges contribuirán al sostenimiento de las cargas del matrimonio. A falta de convenio lo harán proporcionalmente a sus respectivos recursos económicos. El trabajo para la casa será computado como contribución a las cargas y dará derecho a obtener una compensación que el Juez señalará, a falta de acuerdo, a la extinción del régimen de separación".

“És un reconeixement a les mestresses de casa, a les quals la justícia empara”, assenyala Maite Pons, de BPM Advocats.

Penses en la separació o el divorci i necessites acompanyament, assessorament i defensa legal? Com a advocats de divorci a Barcelona, en BPM Advocats comptem amb més de 25 anys d'experiència. T'ajudem? Contacta'ns.

 

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte