Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Testaments

T’assessorem sobre la millor forma de realitzar les teves últimes voluntats, preveient l’impacte fiscal de les diferents formes de llegar els béns i quines son les opcions més beneficioses a nivell personal i tributari per als teus futurs hereus.

Hem de tenir en compte que un bon assessorament previ a l’atorgament del testament és important ja que pot estalviar als nostres futurs hereus determinats problemes i despeses que, moltes vegades, resulten totalment evitables.

En el testament expressem personalment la nostra última voluntat, no només a nivell econòmic (qui i què heretaran) sinó també un altre tipus de decisions, com per exemple el reconeixement d’un fill, la designació d’un marmessor o la d’un tutor. Per regla general, el testament s’atorga davant de notari, encara que també pot atorgar-se vàlidament sense fe pública. Podem classificar els testaments en tres tipus bàsics:

  • Testament obert: s’atorga davant de Notari, qui prestarà el seu assessorament segons les instruccions que doni el testador. El Notari prepararà el testament i l’interessat el signarà com a mostra de conformitat. Les persones malaltes o les que no saben llegir ni escriure és l’únic tipus de testament que poden atorgar. Aquest testament sempre està disponible ja que el Notari el guarda al seu protocol, amb el que s’evita qualsevol pèrdua o possible destrucció o manipulació.
  • Testament tancat: s’atorga de forma personal mitjançant un plec que es guarda en un sobre tancat i es diposita davant de Notari, però sense que aquest reconegui el seu contingut. En l’acte ha d’expressar-se el que conté el sobre, si ha estat redactat pel testador i si ha estat signat per ell o per una tercera persona. El Notari haurà d’autoritzar el testament en el mateix sobre que contingui el testament. Un cop autoritzat el testament, el testador pot guardar-lo ell mateix, deixar-lo als arxius notarials o bé entregar-lo a una tercera persona. El posseïdor d’aquest testament haurà de posar en coneixement del jutge la seva existència quan tingui coneixement de la defunció del testador.
Testament hològraf: és el testament que el testador escriu del seu puny i lletra i per a que sigui vàlid ha de ser atorgat per una persona major d’edat i ha de contenir la data i la signatura del testador. A la defunció del testador s’ha de presentar davant del Jutjat de Primera Instància, amb la finalitat que el jutge verifiqui que la lletra correspon al testador per a després procedir a la partició i adjudicació de l’herència.

En el nostre despatx et recomanem que s’atorgui testament i reflexionar prèviament sobre el repartiment del patrimoni per així evitar conflictes familiars futurs entre els nostres hereus. Per a això és aconsellable que t’assessoris prèviament amb una advocat sobre la millor forma de fer-ho. Vine a veure’ns i t’ explicarem com estalviar disgustos i diners als teus hereus quan rebin el teu patrimoni.
advocats matrimonialistes barcelona

Contacte