Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  •  Testament després del divorci: haig d'excloure al meu ex o és automàtic?

    Testament després del divorci: haig d'excloure al meu ex o és automàtic?

19 MARÇ 2021

Un procés de divorci és difícil, moltes vegades desagradable i, quan per fi el signes, esperes oblidar-ho el més aviat possible. No obstant això, després del divorci és important que, en cas que haguessis fet testament durant el matrimoni, no ho deixis passar i facis un pensament sobre l'assumpte. Si durant la relació de parella o matrimonial vas incloure al teu marit/dona/parella com a beneficiari i t'acabes d’adonar què no has canviat el testament i que, per tant, la teva exparella segueix aquí, llegeix això. Com a advocats d'herències a Barcelona, des de BPM Advocats t'expliquem què succeeix amb el testament després del divorci.

La normativa catalana (i també l'aragonesa) indica que, en cas de separació o divorci, la disposició testamentària quedaria sense efecte. Per tant, automàticament l'exparella queda fora del repartiment de l'herència.

No obstant això, si tens molt bona relació amb la teva exparella i és la teva decisió que segueixi present en el testament, hauràs de modificar el testament per a incloure-la després del divorci

A més, malgrat que, com hem dit, el divorci exclouria de manera automàtica del repartiment de l'herència a l'exparella, com a advocats d'herència a Barcelona, des de BPM Advocats recomanem dedicar-li uns minuts al testament després de la separació, especialment si tens fills en comú i la teva relació amb el teu ex no és bona. Si mors abans que els teus fills compleixin la majoria d'edat, l'herència passaria a ser administrada, de manera automàtica, per la mare/el pare dels teus fills. Per això, si no vols que això sigui així, hauràs de nomenar un administrador fins que compleixin la majoria d'edat i l'herència pugui passar a les seves mans.

I si la separació és de fet, però no de dret?

Si la separació és de fet, però no ha arribat a formalitzar-se judicialment per les raons que siguin, és important saber que no podràs excloure al teu ex del testament mentre la justícia no tingui constància de la separació. Per això, és important recórrer a la justícia per a una separació de ple dret.

Necessites que t'ajudem amb la redacció i formalització del testament? O tens dubtes respecte a com repartir l'herència? Com a advocats d'herències a Barcelona, des de BPM Advocats estem disposats i preparats per a ajudar-te. Només has de contactar-nos.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte