Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Procediments judicials

Quan la interpretació del testament no resulta pacífica i no hi ha acord unànime dels hereus sobre el repartiment i adjudicacions de l’herència haurem de plantejar un procés judicial de divisió de béns de l’herència o també denominat Judici de Testamentaria.

També és freqüent que ens trobem amb que s’hagin obviat els drets legitimaris d’una persona amb dret a percebre la legítima d’una herència. En aquest cas, haurem de reclamar judicialment la legítima si extrajudicialment no hem aconseguit que ens l’abonin.

Així mateix, podem trobar-nos amb un testament que sigui ineficaç o nul quan , per exemple, el testador no té l’edat mínima per a testar (14 anys) o el testador no està en el seu judici o si ha estat enganyat o s’ha emprat violència o intimidació per a que el testador atorgui un determinat testament, o no s’han complit els requisits formals que estableix la Llei. En aquests casos, un cop mori el testador haurem d’impugnar judicialment el testament presentant una demanda davant del Jutjat sol·licitant la nul·litat o invalidesa testamentària. Normalment ens trobem amb testaments atorgats per persones que sofreixen disfuncions psíquiques que atorguen un darrer testament en el que adjudiquen els seus béns a algun familiar excloent a la resta de família o bé deixant la seva herència als seus cuidadors o al Notari davant del que s’atorga testament, per exemple.

El procés judicial per a impugnar un testament no és senzill, pel que resulta recomanable que si en el nostre entorn familiar pot haver una situació d’incapacitat d’un membre de la família es procedeixi a realitzar els tràmits per a la seva incapacitació a fi d’impedir que alguna persona pugui manipular el seu testament i aprofitar-se de la seva debilitat en benefici propi.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte