Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  •  Repartiment dels béns després del divorci: i l'herència dels meus pares?

    Repartiment dels béns després del divorci: i l'herència dels meus pares?

29 OCT 2021

Quan dues persones contreuen matrimoni, el codi civil espanyol permet la possibilitat de triar entre tres règims per a la regulació econòmica del matrimoni: separació de béns, guanys i el de participació. A Espanya són els cònjuges els que han de triar una de les tres modalitats, encara que s'imposa per defecte el de guanys en el cas de no decantar-se per cap, a excepció de Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya, on en cas de no triar cap de les tres modalitats, s'imposa per defecte la separació de béns. Però què succeeix quan un dels membres de la parella rep una herència? Què succeeix amb aquesta herència en cas que la parella es divorciï? Han de repartir els béns o els diners? Com a advocats d'herència a Barcelona, des de BPM Avocats responem aquestes qüestions. 

Si parléssim de separació de béns, ningú es plantejaria què passaria amb l'import o el bé heretat per un dels membres de la parella en cas de divorci. De manera clara, la part de la parella hereva de l'herència no hauria de repartir res amb l'altra part del matrimoni. Però en parlar de règim de guanys, sorgeixen dubtes sobre aquest tema.

No obstant això, els béns i imports que es reben per herència tenen sempre caràcter privatiu, per la qual cosa seran d'exclusiva titularitat de la persona que ho rep, encara que aquesta persona estigui casada en règim de guanys.

No obstant això, si per exemple un dels membres de la parella casada en règim de guanys hereta uns diners després de la mort d'un familiar i amb aquests diners compra un pis i el lloga, rebent així una renda pel lloguer, els beneficis sí que hauran de repartir-se entre el matrimoni.

El mateix, de fet, passa amb les donacions. Si, per exemple, uns pares en vida donen uns diners a la seva filla i aquesta està casada en règim de guanys, en el moment del seu divorci, aquests diners no es consideraran com a propis de la societat conjugal, sinó que seran considerats béns privatius.

Et cases i tens dubtes relatius al tipus de règim econòmic? Rebràs uns diners en herència que vols invertir i et preocupa com repartir els beneficis d'aquesta inversió en el teu matrimoni? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats som aquí per a ajudar-te a resoldre dubtes que et causis preocupació. Contacta'ns.

 

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte