Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • És vàlid deixar-li l'herència a un sol fill?

    És vàlid deixar-li l'herència a un sol fill?

20 SET 2019

testamentSi alguna cosa pot provocar problemes entre famílies és, sens dubte, el repartiment d'una herència. Més quan en famílies de més d'un fill, un dels progenitors decideix llegar la major part dels seus béns a un sol fill. Com a advocats d'herències a Barcelona, en BPM Advocats rebem diverses consultes sobre la mateixa qüestió: puc deixar-li l'herència a un sol fill? És vàlid?

En Juanjo va contactar amb BPM Advocats per a la redacció de testament. Amb 60 anys i tres fills, ens preguntava si era possible llegar els seus béns a únicament un dels seus fills, el mitjà. Ens comentava que volia fer-ho com a premi per haver-se ocupat d'ell i de la seva dona durant la dècada que els dos van estar greument malalts. Als altres fills, ens explicava, ja els anava bé que una altra persona assumís la responsabilitat de cuidar dels seus pares.

“A Catalunya una quarta part de l'herència, la legítima, es reparteix per igual entre tots els fills de la persona morta, o bé entre els pares del testador en cas de no haver-hi fills. Pel que podria llegar al seu fill mitjà el 75% de l'herència més el 33% de la legítima”, expliquen els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats.

Un altre tema diferent seria el de desheretar als fills, quelcom possible sempre que es donin uns determinats requisits, com, per exemple, són:

  • Que s'hagi donat una causa d'indignitat i que hi hagi escriptura pública que especifiqui tots els detalls sobre quins i com s'ha produït perquè l'escriptura tingui efecte i perquè, després de la defunció, el perjudicat no pugui impugnar el desheretament.
  • Que el fill hagi negat aliments al testador o al seu cònjuge o parella estable, o a ascendents o descendents d'aquest en cas d'estar obligat legalment a prestar-los-hi.
  • Que el fill hagi maltractat de forma greu a alguna de les persones nomenades anteriorment.
  • Que el fill del causant hagi perdut o li hagin suspès la pàtria potestat sobre algun dels seus fills, és a dir, d'algun dels néts del causant, sempre per culpa del fill del causant.
  • Que no hi hagi relació familiar continuada entre el causant i l'hereu, si la causa és exclusivament culpa de l'hereu.

 

Si tens dubtes sobre algun tema relacionat amb testament o herència, o has decidit que ha arribat l'hora de fer testament i vols assessorar-te, contacta amb els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats. Estem aquí per a ajudar-te.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte