Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Vacances pares separats: ha d’informar-me el meu ex si surt del país amb el meu fill?

    Vacances pares separats: ha d’informar-me el meu ex si surt del país amb el meu fill?

24 JUL 2019

El divorci arriba, de forma habitual, després de molts desacords entre una parella. Tot es complica si, a més, es tenen fills en comú. Posar-se d'acord després és, molts cops, complicat i requereix d'un esforç extra de l'exparella perquè la separació o el divorci no afecti els fills. Les vacances d'estiu poden ser una altra font important de desacords i preocupacions, especialment si una de les parts es nega a comunicar la destinació en la qual passarà les vacances amb els fills en comú. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats respondrem a una pregunta habitual per aquestes dates: ha d’informar-me el meu ex si surt del país amb el meu fill?

La Carolina és clienta de BPM Advocats des de fa sis anys, quan va prendre la decisió de divorciar-se del seu marit, amb qui portava casada quatre anys i amb el que tenia un nen, que en aquells moments tenia 3 anys. Des del principi l'actitud del pare del nen va ser poc conciliadora i arribar a acords va ser extremadament difícil, malgrat que tot era pel bé del menor. Després de la tempesta, va arribar la calma. Però tot es va tornar a torçar quan la Carolina va comunicar al seu exmarit que havia refet la seva vida amb una altra persona. La comunicació entre ells, després d'això, s'ha tallat pràcticament del tot. La sorpresa va venir quan el pare li va demanar que li lliurés el passaport del menor, atès que passarien els 15 dies de vacances fora del nostre país. No obstant això, es va negar a comunicar-li el país de destinació.

“La Carolina ens va demanar assessorament. Volia saber si era legal que el seu exmarit pogués emportar-se al seu fill fora d'Espanya sense comunicar el país de destinació i sense el seu beneplàcit. I, efectivament, malgrat que només és obligatori comunicar a l'altre progenitor el destí de vacances, i comptar amb la seva autorització expressa, si es viatja a un país considerat de risc pel Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació, en el conveni del seu divorci figura una clàusula- regulació que afegim en tots els convenis de divorci amb fills menors- que obliga a comunicar el destí de vacances tant si el viatge és nacional com si és internacional, el domicili (hotel, apartament...) on es pernocta i un telèfon de contacte addicional per si no fos possible la localització via mòbil. Pel que vam procedir a enviar un burofax al seu advocat comunicant-li que no es lliuraria el passaport, en possessió de Carolina per tenir la custòdia exclusiva del menor, mentre no es comuniqués tota la información de destí”, expliquen els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats.

Si penses en la separació o el divorci, amb o sense fills en comú, o necessites que t'assessorem sobre algun tema sobre algun tema relacionat amb el dret de família, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Posem a la teva disposició les nostres més de dues dècades d'experiència.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte