Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Una nova victòria contra la clàusula sòl de CaixaBank

    Una nova victòria contra la clàusula sòl de CaixaBank

09 DES 2020

Les demandes per clàusules abusives continuen guanyant-se als jutjats. Avui, des de BPM Advocats, com a advocats de dret bancari a Barcelona, us portem una demanda que hem guanyat a CaixaBank per una clàusula sòl-sostre considerada abusiva.

La clàusula sòl és possiblement una de les clàusules abusives més habitual. Encara que és legal si s'informa de la mateixa degudament i amb transparència, la realitat és que moltes entitats de crèdit oferien préstecs hipotecaris amb un aparent interès variable, però que després quedava anul·lat per la clàusula sòl, que imposava un interès mínim molt superior al tipus d'interès reflectit per l'Euríbor, com a índex aplicat. A més, moltes vegades aquesta clàusula anava de la mà d'una clàusula sostre, que marcava un límit superior per sobre del qual no repercutirà l'increment de l'índex de referència aplicable a la hipoteca. Generava, per tant, una falsa aparença d'equilibri, que no era en absolut real, ja que les entitats de crèdit s'asseguraven que el límit del sostre fos molt superior al percentatge al qual podien pujar els interessos.

És precisament el cas del Carlos O., el nostre client. L'any 2000 va signar un préstec hipotecari d’aproximadament 140.000 euros. No obstant això, atret per una oferta de la directora d'una entitat amb la qual tenia bona relació, es va subrogar a un nou préstec hipotecari, aquesta vegada amb la Caixa Estalvis de Girona, ara CaixaBank. Aprofitant la subrogació, l'entitat va colar una clàusula sòl que, com succeeix en moltes ocasions, va venir de la mà d'una clàusula sostre.

Durant el procés judicial, l'entitat no va poder demostrar de cap forma que s'hagués negociat de manera individual aquesta clàusula, ni que s'hagués informat el nostre client d'això, més quan es tractava d'una subrogació, on les diferents clàusules del contracte no tenien per què canviar.

Per això, el Jutjat de Primera Instància nº50 de Barcelona ha condemnat a CaixaBank a la devolució amb caràcter retroactiu de les quantitats que s'haurien cobrat en excés més els interessos legals, i obliga a l’entitat a pagar les costes.

Si penses que ets víctima d'una entitat de crèdit degut a clàusules abusives i necessites que et defensem durant el procés judicial, contacta amb els advocats de dret bancari a Barcelona, BPM Advocats. No perdis els diners que et pertanyen i que mai t'haurien d'haver cobrat de més. Reclama.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte