Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Separar germans després del divorci: és possible a Espanya?

    Separar germans després del divorci: és possible a Espanya?

13 DES 2021

Estem acostumats a parlar de divorcis que dinamiten l'harmonia familiar, fent saltar, clar, la convivència per l'aire i que acaben per suposar un veritable drama per als pares, però també per als fills. Aquests últims, quan són diversos germans, no sempre tenen les mateixes preferències de convivència. No obstant això, és possible que després del divorci els germans visquin cadascun amb un progenitor i no junts? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats parlem d’això i resolem el dubte.

“La separació de germans en diferents domicilis no és el més recomanable, com recull l'article 92.4 del Codi Civil espanyol, no obstant això, és una decisió que es podrà adoptar de manera puntual i motivada”, expliquen des de BPM Advocats. Així, el Tribunal Suprem va sentar doctrina el 2015 establint que els germans només han de separar-se en cas imprescindible, ja que el més convenient és que romanguin junts per a afavorir el desenvolupament de l'afecte entre ells.

Per a prendre una decisió com aquesta, és recomanable asseure's a parlar i prendre la decisió de mutu acord, analitzant el context familiar i les necessitats particulars de cada nen o nena. A més, també es té en compte l'opinió dels nens quan tenen maduresa suficient (a partir dels 12 anys). De fet, aquest tipus de mesures se solen prendre en l'etapa adolescent dels menors, quan les relacions familiars acostumen a ser més tibants.

Per a mantenir una relació fluida entre germans, en cas de separar-los caldrà acordar un calendari de visites i, per exemple, que els menors passin junts els períodes de vacances.

Pensió d'aliments

Sobre si serà necessari el pagament d'una pensió d'aliments, tot dependrà de la mena de custòdia per a cadascun dels fills, del nivell d'ingressos dels progenitors i de les necessitats dels seus fills.

Aquesta decisió tan transcendental “sol amagar un procediment de família contenciós, amb grans enfrontaments entre la parella, que acaba esquitxant als fills, que acaben posicionats de l'una o l'altra part”, assenyalen els advocats de divorci a Barcelona BPM Advocats.

Si t'estàs plantejant prendre aquesta decisió o si estàs a punt d'afrontar un divorci, contacta amb nosaltres. Som aquí per a ajudar-te i acompanyar-te durant el procés.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte