Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Requisits per a obtenir la dació en pagament

    Requisits per a obtenir la dació en pagament

12 SET 2019

No poder pagar la hipoteca és una situació molt angoixant per la qual ningú voldria passar. Més quan després de l'impagament i el posterior desnonament, molts es queden sense pis i amb un deute immens. Com a advocats de dret bancari a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem quins requisits cal complir per a acollir-se a la dació en pagament prevista en la llei de la segona oportunitat.

La Júlia va contactar amb BPM Advocats angoixada per la situació que estava vivint, sense treball des de feia tres anys i sense poder fer front a la hipoteca que va signar fa deu anys, i que fins fa dos havia abonat de forma puntual, sense retardar-se ni una vegada amb el pagament. Desesperada pels deutes, ens preguntava si la llei de la segona oportunitat, de la qual tant n’havia sentit a parlar, li permetria acollir-se a la dació en pagament i, ja que anava a perdre la seva llar des de feia una dècada, almenys quedar lliure de deute i poder, en un futur, refer la seva vida.

“Tal com li expliquem a la Júlia, per a acollir-se a la dació en pagament cal complir una sèrie de requisits”. Els més importants, encara que no els únics, són:

  • Que l'immoble no excedeixi d'un límit de preu específic, que varia segons el lloc en el qual es trobi l'habitatge.
  • Que aquesta persona se situï dins d'un llindar d'exclusió
  • Que no tinguis patrimoni suficient per a liquidar els seus deutes
  • Que hagi actuat de bona fe (i que, per exemple, hagi intentat arribar a un acord extrajudicial).

És important saber que la llei de segona oportunitat exonera de pagar deutes privats, és a dir, de bancs, però no els deutes contrets amb Hisenda o Seguretat Social. Aquests deutes caldrà pagar-los sí o sí.

En el cas de la Júlia, després de provar davant un jutge que estava dins del llindar d'exclusió, que a més havia actuat de bona fe i que el seu habitatge no excedia el límit de preu específic per a Barcelona, va quedar exonerada de tots els seus deutes privats.

Si la teva situació econòmica és crítica i veus que estàs en un punt econòmic de no retorn, amb impossibilitat de pagar hipoteca o a punt del desnonament, contacta amb els advocats de dret bancari a Barcelona, BPM Advocats. T'escoltarem, assessorarem i defensarem el teu dret a una segona oportunitat tant fos com davant els tribunals. No renunciïs a començar de zero sense abans intentar-ho.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte