Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Qui es queda amb el meu fill si els seus pares morim?

    Qui es queda amb el meu fill si els seus pares morim?

04 SET 2019

La mort és quan un és jove s'acostuma a veure com a quelcom llunyà. Però tot canvia quan es tenen fills. A molts pares els assalten les pors i comencen a preguntar-se què els succeiria als seus fills en cas que un o tos dos progenitors morissin. “Amb qui es quedaria el meu fill si els seus pares morim?” Com a advocats d'herències a Barcelona, des de BPM Advocats respondrem a aquesta pregunta.

La Marta i el Julio van contactar amb BPM Advocats després d'uns dies preocupats pensant en què li succeiria al seu fill si es donés la defunció dels seus pares. “Tal com li vam explicar en la visita d'assessorament, en cas que els dos progenitors morissin, el que vindria després no seria igual en cas d'haver-hi o no testament”.

En cas d'haver-hi testament…

Si els progenitors fan testament, poden designar, en la seva redacció, als tutors legals dels seus fills en cas de donar-se la seva defunció. S'acostuma a respectar la seva decisió, excepte en casos molt excepcionals. La persona o persones designades hauran d'ocupar-se de cuidar al menor o menors i serà el seu deure vetllar per la seva educació, salut i ocupar-se de cobrir les seves necessitats.

És fonamental que la persona a la que designis en el testament com a possible tutora legal del teu fill o fills estigui informada d'això i, sobretot, estigui capacitada per a cuidar dels teus fills i els conegui bé. Recomanem, a més, nomenar a un segon tutor, per si per circumstàncies de la vida la primera persona designada no acceptés aquesta responsabilitat.

Si no hi ha testament…

Si la defunció dels progenitors ocorre sense que aquests hagin atorgat testament i sense nomenar a cap possible tutor legal, serà un jutge el que designi a una persona per a la cura i necessitats del menor o menors.

Això sí, familiars directes o amics propers podran postular-se per a ocupar el càrrec de tutor/a. Valorant la proximitat i capacitats de cadascuna de les persones que s'ofereixin, el jutge decidirà qui és la persona més apta per a cuidar al menor o menors.

En cas que ningú es postuli com a tutor legal, se li atribuirà la tutoria del menor a algun familiar proper, com poden ser avis o oncles.

Qui administrarà els béns?

Al contrari del que es pensa, el tutor del menor o menors no té perquè encarregar-se d'administrar els béns, de fet, és millor que no sigui la mateixa persona. Per a administrar els béns del menor o menors serà necessari nomenar una administració especial per a administrar els béns de l'herència que rebin el/s menor/s.

Sigui qui sigui l’administrador, és recomanable fer constar en el testament unes determinades limitacions en l'administració per a controlar que no es puguin aprofitar de la situació del menor en benefici propi.

Si llegir aquest article t'ha fet ser conscient de la necessitat d'elaborar testament i designar un tutor per als teus fills o necessites que t'assessorem sobre algun tema relacionat, contacta amb els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte