Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Punts de trobada familiar: quins requisits cal complir per a utilitzar-los?

    Punts de trobada familiar: quins requisits cal complir per a utilitzar-los?

08 SET 2022

El 21,2% dels divorcis de 2021 van ser contenciosos, segons dades recents de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). I és que, si la relació era molt tempestuosa en el moment de posar punt final, arribar a acords i deixar els conflictes a un costat quan es tenen fills és molt difícil. No obstant això, el dictamen d'un jutge acaba posant fi a aquests conflictes amb l'establiment d'un règim de custòdia i de visites en cas que la custòdia no sigui compartida. Els punts de trobada familiar acaben sent, per a moltes d'aquestes famílies amb processos complicats, el lloc idoni per a canalitzar de nou les relacions familiars o amb els fills.

Espais neutrals per a dur a terme el règim de visites

Els punts de trobada familiar són espais neutrals i confidencials posats a disposició per l'administració en els quals es desenvolupen sota supervisió les visites dels menors amb el progenitor/la progenitora que no té la custòdia, però sí un règim de custòdia establert. També s’utilitzen com a llocs d’entrega dels menors per a un progenitor i per la recollida per part de l’altre a la tornada quan les relacions són tenses o hi ha una alta conflictivitat.

Objectius

Aquests espais fan possible que es compleixi el dret fonamental dels menors a relacionar-se amb els seus pares com a part del seu desenvolupament integral. Un altre dels seus objectius és preparar als pares perquè aconsegueixin autonomia i puguin mantenir una relació normalitzada amb els seus fills sense dependre d'aquest servei. Es considera, també, una mesura de protecció cap als petits per a aïllar-los de les conseqüències que poden tenir la separació dels seus pares. A més, evita en major o menor mesura l'incompliment del règim de visites per alguna de les parts i permet obtenir informació sobre l'actitud dels pares de cara a defensar judicialment els drets dels menors.

Requisits

Però no tothom té accés o pot utilitzar aquest tipus de mesura excepcional, que tindrà caràcter temporal (com a màxim 12 mesos prorrogables a 18). Que les visites amb l'altre progenitor es donin de forma supervisada en un punt de trobada familiar ho ha de decidir un jutge. Per això, es prendrà la decisió de que les visites es donin en aquest espai si el jutge detecta situacions de risc i així ho indica també un informe de l'equip tècnic adscrit al jutjat. També s'adopta aquesta mesura quan se sospita de violència domèstica.

Si passes per un divorci complicat, creus que necessites que s'adopti la mesura que hem esmentat i no saps per on començar, contacta amb nosaltres. Com a advocats de divorci a Barcelona des de BPM Advocats t'ajudarem. Contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte