Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • “Puc vendre el meu habitatge protegit (VPO)?”

    “Puc vendre el meu habitatge protegit (VPO)?”

10 ABR 2019

Que et toqui un habitatge protegit és, salvant les distàncies, com una loteria. No obstant això, després de la compra poden sorgir contratemps que portin al propietari a haver de prendre la decisió de vendre. Però què succeeix llavors? És possible vendre un habitatge protegit? Com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats respondrem a això.

L’Óscar va comprar fa vuit anys un habitatge protegit a Barcelona. Llavors, l’Óscar estava solter, complia amb els requisits que demanava l'administració i va tenir sort en el sorteig. Tot i això, fa tres anys les seves circumstàncies van canviar. Es va casar i fa poc més de sis mesos va tenir al seu segon fill. La casa se'ls ha quedat petita. Per això, vol vendre el pis. Per a assessorar-se sobre aquesta venda, l’Óscar va contactar amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats.

“Vendre una VPO després d'haver transcorregut el termini de 10 anys entre la data de compra i la de la venda no comporta més problemes. El problema ve quan es vol vendre l'Habitatge protegit abans que s'hagin complert deu anys des de la data de compra, ja que, per a poder realitzar la venda, és necessari que l'habitatge perdi la seva condició de protegit”, expliquen des de BPM Advocats.

“Per a aconseguir vendre la VPO és necessari que existeixi un motiu de pes, com per exemple, un tasllat de feina a una altra ciutat, que el nombre de membres de la unitat familiar s'incrementi, que es doni una discapacitat en algun dels membres de la unitat familiar, etc.”, detallen els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats.

“Després de sol·licitar l'autorització a la conselleria competent en matèria d'habitatge, segons la Comunitat Autònoma en la que es trobi l'habitatge, aquesta indicarà el preu màxim legal al que es pot vendre l'habitatge. Després d'això, el futur comprador de l'habitatge haurà de complir, també, uns determinats requisits:

  • Que l'habitatge VPO vagi a convertir-se en la seva residència habitual.
  • Que no tingui altres béns immobles que constitueixin el seu habitatge.
  • Que els seus ingressos no superin els màxims indicats legalment.

El venedor, en cas de vendre abans dels 10 anys estipulats per llei, haurà de retornar, en cas d'haver rebut ajudes públiques per a la seva compra, l'import percebut més els interessos legals corresponents, en el cas de l’Óscar, als vuit anys.

Si t'estàs plantejant vendre el teu habitatge, sigui VPO o no, i necessites que t'assessorem, per exemple, sobre el contracte de compravenda, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Estem aquí per a ajudar-te, assessorar-te i defensar els teus drets tant judicial com extrajudicialment.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte