Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Pensió de viduïtat: què passa quan hi ha diversos beneficiaris?

    Pensió de viduïtat: què passa quan hi ha diversos beneficiaris?

16 DES 2022

L'entrada en vigor de la llei del divorci, al 1981, ha fet que en morir una persona que s'ha casat diverses vegades, hi hagi vàries persones beneficiàries de la pensió de viduïtat. No obstant això, la persona difunta genera únicament una pensió, per la qual cosa aquesta s'haurà de repartir entre els diferents beneficiaris. Des de BPM Advocats, com a advocats de divorci a Barcelona, expliquem de quina forma es reparteix.

El Tribunal Suprem va unificar el criteri quan diversos beneficiaris opten a la pensió gràcies al cas d'un home que, en el moment de la seva defunció, estava casat i tenia també una exdona. La pensió inicial que se li va calcular a la dona era de 1.431,76 euros, import calculat en proporció al mateix temps que va conviure amb el causant. No obstant això, aquest import es va rebaixar fins als 248,58 euros mensuals, import igual a la pensió compensatòria que rebia fins a la defunció de l'home.

És a dir, si en morir el causant, un dels beneficiaris de la pensió de viduïtat està percebent una pensió compensatòria, se li disminueix el que en principi li correspondria de pensió de viduïtat fins a equiparar-la a l'import que rebia de pensió compensatòria fins al moment de la mort. No obstant, la rebaixa de l'import d'una de les parts no suposava un increment de l'import de la pensió de l'actual parella del mort. És a dir, una part de la pensió es perdia a favor de l'estat.

El Suprem finalment va donar la raó a la parella del difunt i va donar el vistiplau al fet que aquesta quantia de la pensió de viduïtat que es perdia s'incorporés a l'import de la pensió de viduïtat de l'actual dona.

A més, al cònjuge “oficial” en el moment de la defunció del causant se li garanteix almenys el 40% del total de la pensió. Si algun dels altres beneficiaris mor, l'import passarà automàticament al cònjuge que tenia en el moment de la defunció.

Necessites assessorament sobre algun tema relacionat amb divorcis o pensió compensatòria? Compta amb BPM Advocats, com a advocats d'herències i com a advocats de divorci a Barcelona comptem amb més de 25 anys d'experiència. Contacta'ns.

 

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte