Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Pensió d'aliments: què té en compte la justícia per a establir una quantia?

    Pensió d'aliments: què té en compte la justícia per a establir una quantia?

24 JUL 2020

El divorci amb fills menors és, gairebé sempre, molt més complicat que un sense fills. La custòdia exclusiva o la custòdia compartida quan els ingressos dels progenitors estan molt descompensats comporta l'obligació d'abonar una pensió d'aliments en favor dels fills. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem què té en compte la justícia a l'hora d'imposar una quantia o una altra.

Contribuir a les despeses dels fills és una obligació conjunta dels progenitors. Aquesta obligació està vigent sempre que hi hagi fills menors d'edat o majors d'edat que no siguin independents econòmicament. En cas de separació o divorci dels progenitors, la justícia establirà si és necessari el pagament d'una pensió d'aliments segons el tipus de custòdia que s'estableixi i segons el nivell de desigualtat d'ingressos dels progenitors.

Per a determinar la quantia de la pensió d'aliments es tindran en compte diversos factors.

  • Tipus de custòdia: si la custòdia queda en exclusiva en mans d’un dels progenitors, la pensió que haurà d'abonar la part no custòdia serà més alta. Si la custòdia és compartida i els sous estan desequilibrats, la part amb més ingressos haurà d'abonar una pensió d'aliments, encara que serà notablement menor a la qual hauria d'abonar en cas d'haver-hi una custòdia exclusiva pel mig.
  • Import de les despeses anuals relacionades amb els menors i la seva educació, vestit, habitatge i salut. Se sumaran totes les despeses anuals i es dividirà entre 12 mesos. La justícia establirà la quantia segons les possibilitats econòmiques dels progenitors, de manera que aquests contribueixin en proporció a la seva capacitat econòmica. Òbviament, l'import de la quantia dependrà molt de la població en la qual visquin, de si els menors van a un col·legi públic, concertat o privat o si formen part d'una mútua de salut o són assistits en la sanitat pública.
  • Habitatge: una part important de la pensió d'aliments va destinada a sufragar les despeses de lloguer/pagament d'hipoteca de l'habitatge. Aquí dependrà molt de si l'habitatge és en propietat i ja està pagat, de si sobre l'habitatge pesa una hipoteca, de si és lloguer o altres opcions.

 

Si penses en la separació o el divorci i vols que t'ajudem a calcular quina pensió d'aliments rebries o hauries d'abonar, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Estem a la teva disposició per a facilitar-te els tràmits, defensar els teus drets i els de la teva família i ajudar-te al fet que aquest procés sigui el més suportable possible.

 

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte