Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Pares divorciats: “Puc portar als meus fills al psicòleg sense el consentiment de l'altre progenitor?”

    Pares divorciats: “Puc portar als meus fills al psicòleg sense el consentiment de l'altre progenitor?”

16 GEN 2023

Els problemes de salut mental han augmentat molt en els últims 3 anys, especialment entre la gent jove. Si els menors pateixen la separació dels seus pares, és possible que la seva salut mental es vegi seriosament ressentida, necessitant l'atenció de professionals especialitzats en salut mental, com a psicòlegs o psiquiatre. Però pot un dels progenitors portar al psicòleg als fills sense el consentiment de l'altre progenitor? Des de BPM Advocats, com a advocats de divorci a Barcelona, parlem d'això.

Les decisions relacionades amb la salut dels fills pertanyen a l'àmbit de la pàtria potestat, que, en pràcticament la totalitat dels casos, pertany a tots dos progenitors. Així, per a poder portar a un fill al psicòleg o psiquiatre es necessita comptar amb el consentiment o autorització de l'altre progenitor.

I què fer quan l'altre progenitor no autoritza la visita al psicòleg? En cas que els progenitors no es posin d'acord, el què genera en moltes ocasions conflictes difícils de resoldre, existeix un procés judicial ràpid per a instar el jutge a resoldre quin de les dues postures és més beneficiosa per a la salut mental del menor. També quan els dos progenitors estan d'acord a portar als fills a teràpia psicològica, però no acaben d'arribar a un acord sobre el professional que ha de tractar als fills.

No obstant això, com en tot, hi ha excepcions. Quan hi hagi procediments oberts entre els progenitors relacionats amb violència de gènere o contra progenitors per atemptar contra els seus fills, el progenitor que vulgui que el menor vagi a teràpia psicològica, només haurà d'informar l'altre de l'inici del tractament. No farà falta que el segon presti el seu consentiment. Això és, certament, una cosa polèmica. Les denúncies falses existeixen i alguns progenitors interposen denúncies falses per violència de gènere i abusos, per la qual cosa no necessiten el consentiment de l'altra part per a poder portar als fills a teràpia.

Estàs en un procés de separació especialment complicat i vols que t'acompanyem com a professionals? Com a advocats de divorci a Barcelona, en BPM Advocats comptem amb més de 25 anys d'experiència i estem disposats a defensar els teus drets i els de la teva família tant judicial com extrajudicialment. Contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte