Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • La vacuna contra el Covid en fills de pares divorciats

    La vacuna contra el Covid en fills de pares divorciats

29 SET 2021

La vacuna contra el coronavirus suma ja més defensors que detractors. No obstant això, sí que és cert que continua havent-hi discrepàncies respecte a si s'ha de vacunar als menors o no. De fet, ja hi ha parelles divorciades que estan acudint als tribunals davant les seves discrepàncies a l'hora de vacunar als seus fills enfront del coronavirus. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem quin està sent la posició dels tribunals sobre això.

Els responsables de prendre una decisió com aquesta són aquells que ostenten la pàtria potestat. Per tant, no pot decidir, per exemple, únicament el progenitor que té la custòdia en exclusiva dels fills.

Per a portar aquest tema al jutjat, és necessari interposar una demanda de jurisdicció voluntària, encara que, com a advocats de divorci a Barcelona, “recomanem encaridament que els pares intentin arribar a un acord, ja que aquests processos poden dilatar-se fins a un any i es pot posar en risc la salut dels petits”.

No obstant això, ja hi ha algun jutjat de família que s'ha pronunciat per un cas d'aquest tipus. Per exemple, un jutjat barceloní ha donat recentment la raó a una mare partidària de vacunar als seus dos fills, de 15 i 16 anys, i de fer PCR als seus fills en cas de ser necessari.

El pare justificava la seva negativa a la vacuna per la incertesa sobre l'eficàcia de la vacuna i els seus efectes adversos. No obstant això, el pare no argumentava la seva posició “més enllà de la informació que sembla haver recollit a través d'internet i les xarxes socials”, segons recollia l'acte.

“És important aclarir que els jutjats de família prioritzen l'interès dels menors i, en cap cas, decideixen si vacunar o no vacunar, només quin dels dos progenitors ha de prendre la decisió”, explica Maite Pons, sòcia fundadora de BPM Advocats.

Quant a l'edat per a decidir, els menors podran prendre la decisió de vacunar-se o no a partir dels 16 anys. Abans, per a vacunar-se necessiten l'acompanyament i consentiment dels seus progenitors o tutors legals.

Si necessites assessorament sobre això o sobre una cosa relacionada amb dret de família, no dubtis a contactar amb nosaltres. En BPM Advocats, com a advocats de divorci a Barcelona, estem preparats per a ajudar-te.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte