Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • La meva mare amb Alzheimer va canviar el testament amb la malaltia molt avançada: és vàlid?

    La meva mare amb Alzheimer va canviar el testament amb la malaltia molt avançada: és vàlid?

24 ABR 2019

Un dels temes que crea més controvèrsia en matèria de successions és quan, després de la defunció del testador, es descobreix que va canviar el testament poc abans de morir afavorint a un dels fills, més si en el moment del canvi en el testament, la persona patia alguna malaltia mental que minvés les seves capacitats, com, per exemple, l'Alzheimer. Com a advocats d'herències a Barcelona, des de BPM Advocats, avui tractarem un cas que hem atès recentment sobre el canvi de testament sobtat poques setmanes abans de morir, malgrat tenir Alzheimer.

La Isabel va contactar amb BPM Advocats l'endemà de conèixer el contingut del testament de la seva mare, a la qual havia cuidat durant els últims tres anys de la seva vida i que havia mort després de més d'una dècada amb Alzheimer. En obrir el testament, la sorpresa va ser majúscula ja que la seva mare, incapaç ni tan sols de recordar el seu nom, havia modificat el seu testament davant notari tres setmanes abans de morir. Si en el testament anterior els drets i obligacions a heretar es repartien equitativament entre les tres germanes, l'últim testament afavoria de forma clara a la germana més petita de la Isabel.

Explicava la Isabel que la seva germana petita havia portat a la seva mare a canviar el testament sense dir-li a ningú, completament a traïció. Només ho van saber després de la seva defunció, en veure els significatius canvis en el testament.

“Tan aviat com la Isabel es va posar en contacte amb nosaltres i ens va explicar la situació mèdica de la seva mare, presentant-nos proves mèdiques claríssimes que evidenciaven que era impossible que la seva mare tingués capacitat de testar, vam posar ràpidament el cas en mans dels tribunals. Uns mesos després, la Justícia va donar la raó a la Isabel i la seva germana gran. Era completament impossible, a tenor dels informes mèdics sobre l'estat de salut físic i mental de la seva mare, que, en cap moment, a poques setmanes de morir, hagués tingut capacitat mental per a comprendre què estava fent, per la qual cosa es va invalidar l'últim testament”, expliquen els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats.

Si vius una situació similar o necessites assessorament abans de redactar el teu testament, contacta amb els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats. Estem aquí per a escoltar-te, assessorar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant judicial com extrajudicialment. Posem nostres més de dues dècades d'experiència a la teva disposició.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte