Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Imatge dels menors en xarxes socials: qui decideix?

    Imatge dels menors en xarxes socials: qui decideix?

05 JUNY 2020

Els últims estudis sobre la imatge de menors en xarxes socials assenyalen que 3 de cada 4 menors tenen alguna fotografia seva en xarxes socials penjada per algun dels seus progenitors. Què succeeix quan el progenitor que no té la custòdia descobreix a les xarxes una fotografia d'un dels seus fills i no està d'acord amb això? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats t'expliquem qui té dret sobre la imatge dels fills i què succeeix quan un dels progenitors no està d'acord que l'altre comparteixi imatges dels fills en comú.

El Marco va descobrir fa pocs mesos diverses imatges de la seva filla, menor de 5 anys, en una xarxa social. Les havia publicat la seva exdona, que té la custòdia de la nena. En sol·licitar-li que retirés les imatges, ja que no estava d'acord amb l'exposició pública de la menor, aquesta es va negar a retirar les fotografies ja que, deia, era el seu dret exposar o no les fotografies perquè ella ostentava la custòdia en exclusiva. Després de diverses negatives a retirar les imatges, el Marco va contactar amb nosaltres.

“Tenir la custòdia en exclusiva de la menor no significa, ni molt menys, ostentar en exclusiva el dret a la imatge del menor. Són els dos progenitors els titulars de la pàtria potestat de la menor, i, per tant, tenen el deure i la responsabilitat de protegir i responsabilitzar-se de la imatge de la seva filla. Com hem vist en diverses sentències del Tribunal Suprem, és necessari l'acord dels dos progenitors per a publicar fotografies dels fills menors en xarxes socials. Si un dels dos no vol que la imatge del seu fill s'exposi en xarxes socials, l'altra part haurà de respectar la decisió i eliminar el contingut publicat sense el consentiment de l'altra part i, per descomptat, no publicar cap imatge més”, expliquen els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats.

“Per això és important, en el moment de redactar el conveni regulador del divorci, acordar aquest tipus de temes. Això evita molts problemes i discussions posteriors entre els progenitors”, insisteixen des de BPM Advocats.

Si estàs pensant a fer el pas cap a la separació o el divorci i vols que t'ajudem i defensem durant tot el procés, contacta amb nosaltres. Des de BPM Advocats comptem amb més de vint anys d'experiència com a advocats de divorci a Barcelona i defensarem sempre els teus interessos i els de la teva família.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte