Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Fer fora a un okupa de manera ràpida

    Fer fora a un okupa de manera ràpida

28 JUNY 2020

L'ocupació causa estralls en les butxaques dels propietaris d'habitatges que la pateixen. L'última, segons llegíem en premsa, una veïna de Vic que va veure com li ocupava el seu habitatge un okupa professional sense que ni tan sols pogués fer res per impedir-ho. Va entrar a casa amb l'excusa de visitar-la com a possible comprador, es va asseure en el sofà i ja no va tornar a sortir de l'habitatge. Quin procés li espera a aquesta propietària per a aconseguir desnonar a l'okupa? Podrà fer fora a l'okupa de manera ràpida o, per contra, li espera un procés llarg i tortuós? Existeix un procediment ràpid per a desnonar a okupes? Com a advocats immobiliaris de Barcelona, des de BPM Advocats t'aclarirem aquestes preguntes.

Si bé es parla molt del famós desnonament express, hi ha molt de desconeixement sobre aquesta figura. Molts pensen que serveix per a desnonar okupes, però el desnonament express únicament serveix per a desnonar a l'inquilí morós per impagament de lloguer. I tampoc és tan ràpid com s'espera.

Per a poder fer fora als okupes de manera legal cal recórrer a la figura de desnonament per precari i, sentim dir-te, el temps estimat d'espera sol superar, depenent de la saturació del jutjat, un any. Amb el retard per l'aturada que hem viscut per la pandèmia, el temps d'espera pot ser bastant superior.

Tallar subministraments, intentar fer fora als okupes per la força o esperar que els okupes surtin de l'habitatge per a entrar i canviar el pany, especialment quan aquests són uns professionals de l'okupació, no és l'opció adequada. Pot tornar-se en contra teva i acabar tu amb una denúncia en el jutjat i fins i tot perillós per a la teva integritat física, ja que moltes vegades actuen en grups organitzats. Si criden a la policia, tu tens totes les de perdre. Sabem que és injust, sabem que és el teu habitatge i que, lamentablement, sembla que la llei empari al malfactor.

Estàs davant un problema d'ocupació? Contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Presentarem de manera ràpida la demanda i t'acompanyarem en el procés per a aconseguir que el desnonament es doni en el menor temps possible i puguis recuperar el teu habitatge. Hem passat pel mateix, pel què comprenem el teu empipament i frustració i farem tot el que sigui a la nostra mà perquè no sigui un procés tortuós i desagradable ple d'obstacles i dificultats.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte