Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • “Estic de vacances i els meus veïns m'acaben de trucar: estan okupant el meu pis”

    “Estic de vacances i els meus veïns m'acaben de trucar: estan okupant el meu pis”

26 JUL 2019

L'okupació d'habitatges està a l'ordre del dia. No obstant això, sempre tendim a pensar que a nosaltres no ens passarà. Però és possible que gairebé tots tinguem algun conegut al qual li han okupat l'habitatge en els últims temps. I és que els okupes professionals aprofiten especialment el període de vacances per a instal·lar-se en habitatges els propietaris dels quals trigaran més de dos dies a tornar. Com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats respondrem a una consulta lamentablement habitual en aquests mesos de vacances: “estic de vacances i els meus veïns m'acaben de trucar: estan okupant el meu pis. Què puc fer?”

En Jordi va contactar amb nosaltres després de ser alertat per la seva comunitat de veïns que uns okupes estaven accedint al seu habitatge per a instal·lar-se en ell. Immediatament, va abandonar la seva destinació de vacances per a tractar de recuperar l'habitatge en el qual viu amb la seva dona i els seus dos fills menors d'edat, conscient que el temps jugava en contra seva. Arribem amb ell al seu domicili. Havíem alertat ja als Mossos d'Esquadra. L'okupació, teníem proves gràfiques gràcies als veïns, havia tingut lloc feia menys de 48 hores, per la qual cosa la policia tènia potestat per a desallotjar als okupes.

“Gràcies a la intervenció dels veïns, els Mossos d'Esquadra van comprovar que, efectivament, l'okupació havia ocorregut menys de 24 hores abans, pel que van procedir a fer fora als okupes i a prendre les seves dades per a una posterior denúncia”, expliquen des de BPM Advocats.

No obstant això, no sempre és possible arribar a temps per a aconseguir que s'expulsi als okupes durant les 48 hores posteriors a l'okupació. Què cal fer si s'arriba tard? El primer, posar-se en contacte, si no ho has fet ja, amb un advocat. Es podrá sol·licitar una mesura cautelar que permet fer fora els okupes en 5 dies si no aporten títol que justifiqui l'okupació.  El següent pas, en cas de no a ver aconseguit fer fora els okupes, seria presentar una demanda de desnonament per precari. En els últims anys, el temps que triguen els jutjats a emetre sentència i ordenar desnonar okupes ha millorat, però continua sent extremadament llarg, més d'un any, segons la congestió del jutjat que porti el cas.

Si t'acaben d'avisar que t'han okupat l'habitatge o et trobes amb la sorpresa en tornar de les teves vacances i necessites que t'ajudem amb tot el procés, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Posem a la teva disposició nostres més de dues dècades d'experiència. Compta amb nosaltres.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte