Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Els dies de custòdia perduts pel confinament, recuperables

    Els dies de custòdia perduts pel confinament, recuperables

12 NOV 2020

El coronavirus ha fet esclatar molts convenis reguladors. Així, molts progenitors han vist com la pandèmia es convertia en l'excusa perfecta per a impedir el contacte dels fills amb l'altre progenitor. No obstant això, la Justícia sembla disposada a fer recuperar a pares i fills el temps perdut junts pel confinament o quarantenes. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats, expliquem per què.

Un jutjat d'Igualada ha reconegut el dret d'un pare a recuperar els dies de custòdia de les seves filles que no va poder gaudir durant el confinament per la contínua negativa de la mare de les nenes a abandonar el domicili familiar. A més, la sentència també li reconeix el dret a recuperar una setmana de setembre amb les seves filles, que no va poder gaudir per la quarantena que aquestes complien per estar en contacte amb un positiu.

Aquest cas, de fet, té unes certes particularitats. I és que el règim de custòdia, compartida, s'articula en l'habitatge habitual, el que normalmente es denomina casa-niu. Així, setmanalment i de manera alternativa, cadascun dels progenitors abandona l'antic domicili familiar. Com la mare es va negar durant el confinament a abandonar el domicili, al pare únicament li quedava l'opció de tornar a conviure amb la seva exparella, si volia gaudir del temps que li pertocaba amb les nenes. Per això, indica la sentència, la mare no va impedir les visites, però sí que va incomplir la seva obligació d'abandonar el domicili, pel què és necessari compensar-lo amb temps per a reequilibrar la situació.

“És veritat que l'ordenament jurídic no estableix de manera específica aquest dret a compensació pel temps que els progenitors no han pogut gaudir dels seus fills durant el confinament, però és evident que aquest temps que ens ha tocat viure és completament nou i necessita, per tant, de noves normes que regulin aquest tema a partir d'ara”, explica Maite Pons, sòcia de BPM Advocats. “Insistim molt que la pandèmia no pot convertir-se en l'excusa perfecta per a impedir que l'altre progenitor vegi als seus fills. Malgrat que és cert que a l'inici del confinament tot era confús, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar determinades pautes que anaven en la direcció de fer complir els acords de custòdia. Per això, com ja hem dit en múltiples ocasions, ens sembla adequat que es compensi amb temps al progenitor al qual no s'ha permès gaudir dels seus fills”, afegeix.

Si et trobes davant un incompliment d'acord de custòdia per la pandèmia, o necessites que t'assessorem i defensem els teus drets en un cas de divorci o custòdia, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Posem a la teva disposició les nostres més de dues dècades d’experiència.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte