Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • “El propietari no em vol retornar la fiança perquè, diu, se la va quedar la immobiliària”

    “El propietari no em vol retornar la fiança perquè, diu, se la va quedar la immobiliària”

15 ABR 2019

La fiança és la principal exigència del propietari a l'inquilí una vegada signat un contracte de lloguer. La devolució de la fiança és, sens dubte, un dels que més problemes provoca quan parlem de lloguer. Com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats tractarem un cas que hem resolt recentment i que creiem que pot ser d'interès. Què succeeix quan el propietari es nega a retornar la fiança perquè, diu, se la va quedar la immobiliària que va fer d’ intermediari?

El Fran i la Montse van contactar amb BPM Advocats després d'una trucada de la propietària del pis en el que havien viscut fins ara, en la qual els informava que no podia retornar-los la fiança ja que el Incasol li havia informat que la fiança mai es va dipositar allà i que l'agència immobiliària que havia rebut la fiança havia tancat, quedant-se els diners. La propietària es rentava les mans.

“A Catalunya, si la finca arrendada es destina a habitatge, l'import que s'ingressarà com a fiança equival a una mensualitat de la renda de lloguer. Si la finca que es lloga es destina a un ús diferent al d'habitatge, s'ingressarà un import equivalent a dos mesos de la renda de lloguer”, expliquen els advocats immobiliaris a Barcelona. A més, és obligatori dipositar la fiança en el Institut Català del Sòl (Incasol).

“En el cas que ens ocupa, l'agència immobiliària no va dur a terme les seves obligacions, però no per això la propietat ha d'eludir la seva responsabilitat. Per descomptat, és una feinada que la propietària no pugui reclamar a l'agència immobiliària per haver tancat, però tal com informem a la propietària a instàncies dels nostres clients, ha de retornar els diners de la fiança, ja que l'inquilí és l'última víctima i ha complert escrupolosament amb les seves obligacions com a inquilí, després de retornar l'habitatge en el mateix estat en què el va rebre”, expliquen des de BPM Advocats.

Finalment, la propietària de l'habitatge va retornar l'import de la mensualitat dipositada com a fiança al Fran i a la Montse.

Si t'ha passat una cosa similar i necessites ajuda, o si tens dubtes sobre fiances o sobre qualsevol qüestió relacionada amb els contractes de lloguer, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats, amb despatx a Barcelona i a Sant Sadurní d'Anoia. Estem a la teva disposició per a assessorar-te i defensar els teus interessos i els de la teva família tant dins com fora dels tribunals. Compta amb nosaltres.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte