Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • “El meu fill no vol saber res de mi. Haig de continuar abonant la pensió ara que és major d'edat?

    “El meu fill no vol saber res de mi. Haig de continuar abonant la pensió ara que és major d'edat?"

23 ABR 2019

Abonar la pensió d'aliments en favor dels fills, després de la separació o el divorci, és una de les obligacions com a progenitors fins que els fills són independents econòmicament. Un dels drets, tant dels progenitors com dels fills, és poder gaudir d'un règim de visites perquè tots dos puguin continuar gaudint de la relació pare/mare-fill/s. No obstant això, es dóna, lamentablement, de forma habitual, que alguns fills deixen de continuar tenint interès a veure a algun dels progenitors, especialment a aquell que no ostenta la custòdia, i deixen, progressivament, de voler passar temps o parlar amb ell. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats parlarem de si el progenitor ha de continuar abonant una pensió d'aliments una vegada els fills compleixen la majoria d'edat si els fills no volen tenir cap mena de relació amb ell o ella.

El Santi va contactar amb BPM Advocats quan la seva única filla va complir els 19 anys. Divorciat des de feia més d'una dècada de la seva exdona, que tenia la custòdia exclusiva de la filla en comú, feia tres anys que ni veia ni parlava amb la seva filla. Malgrat els nombrosos intents del pare per reprendre el contacte, tot havia estat en va. No obstant això, ell continuava abonant mensualment la pensió d'aliments que va dictaminar un jutge en el moment del divorci. El Santi es preguntava si ara, amb la seva filla ja major d'edat, podíem demanar l'extinció de la pensió d'aliments, ja que, si la seva filla no volia saber res d'ell, imaginava que tampoc voldria saber res dels seus diners.

“En aquest cas, indicar la comunitat en la qual ens trobem, Catalunya, és important. El Codi Civil de Catalunya permet que, en cas de donar-se una absència prolongada de relació entre progenitor i fill/a, es pugui extingir l'obligació d'abonar la pensió d'aliments, sempre que es compleixin alguns requisits:

  • Que no hi hagi cap mena de relació entre progenitor i fill/a
  • Que la falta de comunicació/relació sigui manifesta.
  • Que la falta de relació sigui continuada i constant, no una situació temporal.
  • Que l'absència de relació sigui únicament imputable al menor. Que el progenitor no hagi tingut res que veure, que no hagi existit passivitat per part seva.

“En aquest cas, hem aconseguit demostrar que, després de tres anys d'intents infructuosos per part del Santi de reprendre la relació amb la seva filla, aquesta sempre s'havia negat a la possibilitat de mantenir una mínima relació amb ell. Per això, després de sol·licitar una modificació de sentència, el jutge que instruïa el cas va declarar extingida l'obligació d'abonar la pensió d'aliments”, expliquen els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats.

“A la resta d'Espanya, amb el Dret Civil comú, no és possible extingir la pensió d'aliments per cap dels requisits esmentats anteriorment, pel que, en cas de viure en una altra comunitat, la no relació amb la seva filla no hagués estat motiu suficient per a deixar d'abonar la manutenció”.

Si passes per una situació similar o vols que t'acompanyem en el procés de separació o divorci, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Estem aquí per a escoltar-te, assessorar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant fos com dins dels tribunals.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte