Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Divorci sense ingressos: pensió d'aliments i ús del domicili familiar

    Divorci sense ingressos: pensió d'aliments i ús del domicili familiar

07 JUL 2020

Mesos de confinament i tantes hores junts que la convivència s'ha tornat insuportable i el divorci planeja sobre la relació. No obstant això, la falta d'ingressos d’una de les parts frena la decisió. Com afecta a les decisions que pren la justícia la falta d'ingressos d'una de les parts? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats aclarirem què succeeix en cada cas depenent del tipus de custodia.

La persona que tindrà la custòdia en exclusiva no té ingressos

Quan es parla de custòdia exclusiva, acostuma a ser en la majoria dels casos la mare la que se’n fa càrrec. Si és aquesta la persona que no té ingressos, bé per estar en aquest moment en atur o bé perquè entre la parella es va decidir que fos la mare la que deixés de treballar per a fer-se càrrec dels fills, s'atorgarà l'ús de l'habitatge familiar a la mare. Si sobre l'habitatge recau una hipoteca o un lloguer, l'altre progenitor haurà de continuar abonant les quotes o el lloguer. Si la mare va deixar de treballar fora de la llar per a dedicar-se a la família, probablement, a més de la pensió d'aliments pels fills que abonarà l'altre progenitor, rebrà també una pensió compensatòria durant algun temps, fins que pugui reincorporar-se al treball remunerat.

La persona que no tindrà la custòdia no té ingressos

En aquest cas, malgrat la situació econòmica de clara desigualtat enfront de la part custòdia, no se li atribuiria l'ús de l'habitatge familiar, ja que l'ús va destinat als fills i a qui es quedi al seu càrrec. A més, malgrat no disposar d'ingressos, haurà d'abonar sí o sí una pensió d'aliments en favor dels menors, encara que sigui d’un import testimonial.

Custòdia compartida amb un progenitor sense ingressos

Si tots dos progenitors decideixen apostar per la custòdia compartida, l'ús de l'habitatge familiar recaurà en el progenitor que es trobi en una situació econòmica més vulnerable. A més, el progenitor sense ingressos rebrà una pensió d'aliments pels fills i podrà sol·licitar una pensió compensatoria, segons el cas.

Necessites que t'ajudem amb la separació o el divorci? Contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Estem a la teva disposició i defensarem els teus drets i els de la teva família tant en els tribunals com fora d'ells.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte