Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Divorci amb fills: I si el pis és seu?

    Divorci amb fills: I si el pis és seu?

01 SET 2020

Quan l'amor salta per la finestra, després d'un llarg i difícil confinament i, si teniu sort, unes vacances, moltes parelles, especialment les que tenen fills, valoren molts aspectes abans de prendre una decisió tan important com la de separar-se o divorciar-se. Un dels aspectes al que donen més voltes és al domicili familiar, al seu ús. Què succeeix quan el domicili familiar és propietat de l'altre progenitor? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats avui parlarem de les possibles variables que es donen en referencia a l'ús del domicili familiar.

Habitatge propietat del progenitor que ostenta la custòdia exclusiva

Est és el supòsit que menys problemes dóna. Si hi ha una custòdia exclusiva dels fills pel mig i l'ostenta el progenitor propietari del domicili familiar, el domicili familiar se li atribuiria a aquest. El progenitor no custodi, òbviament no tindria cap mena de dret sobre aquest habitatge.

Habitatge propietat del progenitor que no ostenta la custòdia exclusiva

Aquest és probablement un dels supòsits més polèmics. Si el pis és únicament propietat del progenitor que no té la custòdia dels fills, perd l'ús del domicili familiar en favor del progenitor custodi fins que els fills siguin independents econòmicament.

Habitatge propietat de tots dos progenitors, i un d'ells té la custòdia exclusiva

En aquest cas, excepte pacte entre els progenitors que indiqui una altra cosa, l'ús del domicili familiar seria, tal com indica el Codi Civil Català, pel progenitor al qual se li atribueixi la custòdia exclusiva dels fills.

Com a excepció, la Justícia podrà atribuir l'ús de l'habitatge familiar al cònjuge no custodi si és el més necessitat i el cònjuge custodi disposa de mitjans suficients per a cobrir la seva necessitat d'habitatge i la dels fills.

Pis en propietat de tots dos progenitors, però els dos tenen la custòdia compartida

Si els dos comparteixen la custòdia dels fills, l'ús del domicili familiar s'atribueix al cònjuge més necessitat. En cas de tenir ingressos similars, s’intenta arribar a un acord entre les parts.

Valores fer el pas cap a la separació o el divorci i necessites que t'ajudem a resoldre dubtes i durant tot el procés judicial? Contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Som aquí per a escoltar-te, donar-te suport i defensar els teus drets i els de la teva família tant judicial com extrajudicialment.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte