Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Desnonament express contra okupes

    Desnonament express contra okupes

30 JUNY 2022

L'okupació continua creixent sense parar. Entre 2015 i 2020, les okupacions van pujar a Espanya un 42%. En 2020, la xifra de denúncies en relació a aquest tema ja rondava les 15.000. Amb la pandèmia i el confinament, no va deixar d'augmentar, enfront de la impossibilitat dels propietaris de vigilar les seves segones residències. Molts afectats tenen la sensació que la justícia, més enllà de defensar els seus drets, acaba per protegir l'okupa. Què hi ha de cert en això? Existeix el desnonament express contra okupes? Com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats, ho expliquem.

El 2 de juliol de 2018 va entrar en vigor la llei de Desnonament Express, una modificació de la Llei d'Enjudiciament Civil que busca permetre a les persones físiques- a més de les entitats sense ànim de lucre i a les entitats públiques-recuperar el seu habitatge de manera immediata quan hagin estat privades d'ell sense el seu consentiment.

Després de l'admissió a tràmit de la demanda, el jutjat procedeix a emetre el decret d'admissió i s'adopta de manera ràpida la mesura cautelar que consisteix en el fet que l'okupa ha d'acreditar en un termini de 5 dies que posseeix algun tipus de document que justifiqui la seva estada en l'habitatge. És a dir, ha de presentar el contracte de lloguer. Això vol dir que no caldrà esperar a la finalització del procés judicial per a desallotjar als okupes de l'habitatge i així retornar la possessió de l'immoble al seu legítim propietari.

En cas que els okupes no presentin cap document que justifiqui que visquin en l'habitatge, el jutge emetrà un acte ordenant el llançament.

En cas que presentin un contracte d'arrendament- probablement fals-, no es produiria el desnonament de manera immediata, sinó que caldria esperar a un judici en el qual totes les parts exposin les seves versions i s'estudiï i decideixi sobre la validesa del contracte suposadament signat per les dues parts.

Tens okupes i necessites que t'ajudem a recuperar l'habitatge? Posem a la teva disposició els nostres gairebé 25 anys d'experiència com a advocats de dret immobiliariContacta'ns

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte