Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Custòdia i règim de visites en temps de coronavirus

    Custòdia i règim de visites en temps de coronavirus

29 OCT 2020

El Coronavirus ha arribat per a posar-lo tot potes enlaire. Però, en temps de confinaments i quarantenes, hi ha quelcom que s'ha vist greument afectat: el règim de custòdia compartida. Què succeeix amb el règim de custòdia compartida quan decreten el confinament o el menor ha de fer quarantena per positiu en coronavirus o per contacte estret amb un positiu? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats expliquem què succeeix en aquests supòsits.

Amb qui es queda el menor quan decreten un confinament?

El menor es quedarà a càrrec del progenitor amb el qual el menor estigui en el moment del decret. El progenitor que tingui el menor a càrrec haurà de facilitar al màxim el contacte del menor per mitjans telemàtics amb l'altre progenitor. Després de la fi del confinament, és recomanable que entre els progenitors arribin a un acord per a compensar amb temps en companyia del fill o fills al progenitor que ha estat sense ells durant el confinament.

Què succeeix amb la custòdia compartida si el menor és posat en quarantena?

L'ideal en aquests casos és que el menor passi a estar en quarantena a casa del progenitor que millor ho tingui per a treballar des de casa. En cas que els dos progenitors tinguin les mateixes facilitats per a teletreballar, el menor es quedarà amb qui estigui a l'inici de la quarantena.

Què succeeix si restringeixen la mobilitat entre municipis i cada progenitor viu en un municipi diferent?

Aquí, el més important, insistim, és que els progenitors arribin a acords i mirin pel benestar del menor. Si restringeixen de manera permanent la mobilitat entre municipis, l'ideal és que el menor romangui en el municipi on sigui el col·legi, si l'escola roman oberta. Si, posem el cas, la mobilitat únicament es restringeix de divendres de matinada a dilluns de matinada, seria important que el menor passés de dilluns a dijous amb un progenitor i de divendres a dilluns al matí amb l'altre, per a no privar-lo de la companyia dels seus pares.

Què succeeix en cas de confinament i custòdia exclusiva?

El benestar del menor, com hem dit, és el més important, pel que, si el règim de visites de l'altre progenitor és de caps de setmana alterns, el sentit comú indica que ha de respectar-se, ja que no es pot privar al menor o menors de la companyia d'un dels progenitors. És important recordar que la pandèmia no ha de ser excusa per a impedir visites o perjudicar-les quan hi ha conflicte entre els progenitors.

 

Abans de res, en moments de veritable incertesa i alerta sanitària, el més important és que els progenitors vetllin per l'interès del menor o menors i intentin arribar a acords per a beneficiar al menor. Òbviament, en cas d'incompliment flagrant del règim de custòdia o que un dels dos progenitors impedeixi el contacte del menor amb l'altre progenitor, ni que sigui a través de mitjans telemàtics, és necessari recórrer a la justícia, que vetllarà sempre per l'interès del menor.

Necessites assessorament o que defensem els drets de la teva família? Contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Compta amb els nostres més de 25 anys d'experiència com a advocats de família.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte