Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Custòdia compartida: què pot impedir que me la concedeixin?

    Custòdia compartida: què pot impedir que me la concedeixin?

18 FEB 2021

La separació i el divorci d'una parella comporta multitud de canvis i de presa de decisions que afectaran de manera clara en les seves vides. Si la parella té fills, els canvis i les decisions seran més importants. Un dels temes que caldrà abordar, potser el més important, serà el tipus de custòdia que regularà la relació amb els fills. Si bé la custòdia compartida és el règim preferent a Catalunya, cal complir una sèrie de requisits per a obtenir-la. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem què et pot impedir accedir a aquest règim de custòdia.

Requisits custòdia compartida

Si bé és cert que, com hem dit, és el règim preferent a Catalunya, la custòdia compartida no s'obté de manera automàtica, sinó que cal demostrar que es compleixen una sèrie de requisits i aptituds.

  • Els progenitors han de tenir aptituds per a cuidar als seus fills i possibilitats de procurar-los un entorn adequat.
  • La justícia tindrà en compte també el temps que cada progenitor dedicava als fills abans de la separació i les tasques de les quals es responsabilitzava. Com aquesta part és molt difícil de demostrar, és bo que, si ja tenim al cap una futura separació, anem demanant justificants al centre escolar o en els centres mèdics als quals acudim amb ells que indiquin que acompanyem als nostres fills de manera habitual.
  • Que el vincle afectiu entre progenitors i fills sigui bo, així com també el que hi hagi entre els nens i altres convivents, com podrien ser avis o noves parelles dels pares.
  • Els domicilis en els quals discorrerà la custòdia compartida han de ser pròxims entre si. Viure en ciutats diferents fa inviable la custòdia compartida.
  • Si tot l'anterior es compleix, però els pares no tenen cap voluntat de posar-se d'acord, cooperar entre ells per a garantir l'estabilitat dels seus fills i ni tan sols mantenen entre ells una relació de respecte, gairebé amb total seguretat no obtindran la custòdia compartida, per la qual cosa la custòdia acabarà recaient en un dels dos progenitors.
  • Si els fills ja tenen capacitat de raonar i una edat suficient, es tindrà en compte la seva opinió. Si manifesten la seva rotunda voluntat de no voler conviure amb un dels dos progenitors, és probable que el jutge tingui molt en compte la seva opinió.
  • Òbviament, si hi ha sentències per violència familiar o de gènere, no hi haurà custòdia compartida.

Estàs pensant en la separació i necessites que t'ajudem amb tot el procés? Sabem que pot arribar a ser un procés dur, deixa'l a les nostres mans. Compta amb els nostres gairebé 25 anys com a advocats de divorci a BarcelonaContacta amb nosaltres.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte