Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Conveni regulador: el covid fa saltar els acords per l'aire

    Conveni regulador: el covid fa saltar els acords per l'aire

03 MARÇ 2021

Arribar a acords després de la separació i el divorci, més si es tenen fills en comú, acostuma a ser ja de per si mateix bastant difícil, ja que la relació entre la parella està més deteriorada que mai. Però molts d'aquests acords als quals ha costat tant arribar han saltat per l'aire amb l'arribada de la pandèmia, que ha vingut a quedar-se per un temps. Com a advocats de divorci a Barcelona, a BPM Advocats expliquem alguns dels problemes que ha generat a nivell d'acords el covid.

Una de les consultes que més estem rebent en el nostre despatx barceloní és sobre el lliurament dels fills a l'altre progenitor si l'habitatge d'un dels progenitors està en un altre municipi, al qual en principi no es podria accedir pel confinament municipal o comarcal. Malgrat que ens estem trobant amb molts progenitors que es neguen a lliurar/recollir al seu fill/s a l'altre progenitor argumentant que, de fer-ho, s’estarien saltant la llei, és important assenyalar que aquest no és un motiu per a incomplir el conveni regulador. Per a complir amb els pactes, només és necessari portar, en dur o recollir al menor, un salconduit juntament amb el conveni regulador que acrediti que ha de tornar/anar amb l'altre progenitor.

Si un dels pares es nega a complir amb les seves obligacions, és important acudir a la justícia perquè aquesta obligui al compliment de l'acord i prengui mesures.

Una altra dels problemes que estem detectant entre els nostres clients és, per exemple, que malgrat les restriccions imposades per les autoritats, alguns progenitors planifiquen viatges nacionals i internacionals amb els fills sense el consentiment de l'altre progenitor, perquè així ho van acordar abans que arribés la pandèmia. No obstant això, amb el covid i els problemes derivats de, per exemple, emmalaltir a l'estranger, molts pares han canviat d'opinió. Davant la falta de regulació d'alguna cosa que està sent tota una novetat, és important, primer, negociar apel·lant al sentit comú. Si falla el sentit comú, hem de demanar ajuda a la justícia.

Si la pandèmia està condicionant el compliment del règim de custòdia, com a advocats de divorci a Barcelona, a BPM Advocats estem disposats a ajudar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant de manera extrajudicial com davant la justícia. Compta amb els nostres més de 25 anys d'experiència com a advocats de família. Estem a la teva disposició. Contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte