Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Comunió de fill de pares divorciats: què fem si hi ha desacord?

    Comunió de fill de pares divorciats: què fem si hi ha desacord?

03 MAIG 2021

Un divorci amb fills no acaba després de la signatura en el jutjat. Després de la signatura, queden molts acords als quals arribar que afectaran de manera directa als fills. Per això, una bona relació facilita molt la vida de totes les parts i, de forma especialment positiva, als fills. Un dels temes que aborden moltes famílies el mes de maig és el de les comunions. Els desacords en aquest tema són, lamentablement, habituals. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats resoldrem alguns dubtes sobre la celebració d'aquesta cerimònia religiosa.

Per a arribar a la celebració de la comunió, el nen ha hagut de passar abans per catequesi. Però, què succeeix si un dels dos progenitors no vol que el menor assisteixi?

“Això no ho decideix el progenitor que ostenta la custòdia, és un tema de pàtria potestat, per la qual cosa la decisió l'hauran de prendre, en consens, tots dos progenitors. Si no arriben a un acord, hauran d'acudir a un procediment de discrepàncies en l'exercici de la pàtria potestat, i que sigui el Jutge qui decideixi quin progenitor ha de decidir sobre aquesta qüestió”.

I si un dels progenitors no vol que el fill faci la primera comunió?

“L'ideal és que, pel benestar del menor, els pares arribin a un acord sobre un tema tan sensible. Si no ho aconsegueixen, igual que en el cas anterior, hauran de recórrer a un procediment de discrepàncies en l'exercici de la pàtria potestat per a resoldre'l”, expliquen des de BPM Advocats.

Pot impedir un dels progenitors que l'altre progenitor assisteixi a la celebració a l'església?

“No, es tracta d'un acte essencial en la vida del menor, pel què qualsevol dels progenitors pot ser present”.

I què fer amb el convit quan no hi ha acord?

Aquest és potser un dels temes més delicats relacionats amb les comunions. Si hi ha mala relació entre progenitors, i aquests són incapaços d'arribar a un acord per a celebrar conjuntament el convit de la comunió, es pot recórrer de nou a la justícia perquè decideixi o, la qual cosa indica el sentit comú, celebrar el convit per partida doble i que cada progenitor convidi a qui vulgui i pagui les seves despeses.

En cas d'optar per un convit conjunt, pot prohibir un progenitor que acudeixi la nova parella de l'altre progenitor?

Tal com indica el sentit comú, això no es pot prohibir. “De fet en la majoria dels convenis consta que a partir de la ruptura els cònjuges no podran ficar-se en la vida de l'altre, per la qual cosa tampoc haurien de poder decidir sobre si la nova parella d'un d'ells assisteix a la celebració. El natural seria que sí que pogués assistir”, sostenen els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats.

 

Aquest tema et toca de prop i necessites acompanyament i defensa legal? Compta amb la nostra experiència de més de 25 anys com a advocats matrimonialistes a Barcelona. Contacta'ns i t'ajudarem.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte