Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Adéu als desnonaments amb menys de 12 quotes d'impagament

    Adéu als desnonaments amb menys de 12 quotes d'impagament

13 SET 2019

Un desnonament és, sens dubte, un drama per la persona que el viu. Molts veuen com després d'anys d'esforç per a pagar les quotes mensuals de la hipoteca, un dia, de sobte, es queden sense feina, deixen de poder pagar i en un curt termini de temps perden el seu habitatge i es queden amb un deute immens. No obstant això, el Tribunal Suprem ha fet un pas al capdavant i per a poder impulsar una execució hipotecària, el propietari de l'habitatge haurà d'haver deixat de pagar, com a mínim un any de quotes. Com a advocats de dret bancari a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem els detalls d'aquesta decisió.

La Sala Civil del Tribunal Suprem va fixar el passat dia 10 de setembre els criteris per a aplicar al nostre país els efectes de la nul·litat de les clàusules de venciment anticipat de les hipoteques, que regulen els processos de desnonament. S'adapta d'aquesta manera a l'acordat el març passat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Així, els beneficis de la nova llei hipotecària, que es va aprovar el mes de març passat, s'estendran als contractes signats abans que entrés en vigor. Gràcies a això, els tribunals no podran admetre desnonaments si hi ha menys de 12 quotes impagades.

El març passat, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va admetre que es substituís la clàusula abusiva de venciment anticipat pels criteris que establís la llei vigent en cada país. En aquest moment, la llei vigent, de 2013, sí que permetia executar un préstec hipotecari amb un mínim de tres quotes impagades, per la qual cosa el tribunal europeu admetia els desnonaments a partir de la quarta quota sense pagar. Poc temps després es va aprovar una nova llei hipotecària, que només permet demandar judicialment si hi ha, com a mínim, dotze quotes impagades o un 3% de l'import del préstec si l'impagament es dóna en la primera meitat del préstec; o un impagament d'almenys quinze mesos o un 7% del capital del préstec si la falta de pagament ocorre en la segona meitat del préstec.

Per això, hauran de ser sobreseguts aquells processos en els quals es va executar el préstec, després de l'entrada en vigor de la llei de 2013, si l'incompliment del client és inferior a les 12 quotes.

Si necessites un advocat de dret bancari a Barcelona (província), contacta amb BPM Advocats. Estem aquí per a escoltar-te, assessorar-te i defensar els teus drets i els del teu davant la Justícia i extrajudicialment.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte