Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • “Viu en un baix: haig de pagar també la instal·lació de l'ascensor?”

    “Viu en un baix: haig de pagar també la instal·lació de l'ascensor?”

06 SET 2019

La instal·lació de l’ascensor és un tema amb el que acostuma a haver desacords entre les comunitats de veïns. És difícil trobar una comunitat en la qual tots els propietaris estiguin d'acord a fer front a l'alt cost que suposa instal·lar-lo, de fet, en moltes comunitats no s'aprova la instal·lació perquè una majoria està en contra. Si fa uns dies parlàvem sobre quan és obligatori instal·lar un ascensor, avui com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats ho farem sobre què passa amb els propietaris que viuen a la planta baixa i que no utilitzaran mai l'ascensor: han de pagar per la seva instal·lació? Estan obligats a pagar les despeses ordinàries i de manteniment?

La Glòria, propietària d'un pis a l’eixample barceloní des de fa més de vint anys, va contactar amb BPM Advocats quan, després d'una reunió de veïns, es va aprovar la instal·lació d'un ascensor. La Glòria viu en una planta baixa i ens consultava si havia de pagar també per la seva instal·lació, amb una bestreta bastant quantiosa, malgrat que no anava a utilitzar mai l'ascensor. A més, ens preguntava si havia de fer front a les despeses mensuals i de manteniment.

“Encara que a priori pugui semblar quelcom injust, els propietaris dels baixos han de pagar per la instal·lació de l'ascensor, ja que es considera que revaloritza l'edifici, del que es beneficiarien si venguessin tant a curt com a llarg termini”, expliquen els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. “No obstant això, hi ha excepcions. Pot haver-hi, per exemple, un pacte estatutari exonerant de pagament als propietaris dels pisos de la planta baixa”, adverteixen.

“Referent al pagament de les quotes de manteniment, el pagament obligatori o no dependrà de l'acord al qual arribi la comunitat de veïns. Aquesta pot exonerar a aquests propietaris de pagar la quota de manteniment, però tot depèn, com hem dit, del que voti la majoria. A vegades fins i tot ja consta en les pròpies escriptures que aquests propietaris estan exempts de pagament de les despeses d'escala, ja que no la utilitzen”, afegeixen.

Si tens un problema amb la comunitat de veïns o necessites que t'assessorem sobre algun tema relacionat amb la propietat horitzontal, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Estem aquí per a assessorar-te i defensar els teus drets davant els tribunals i fora d'ells. Compta amb els nostres més de vint anys d'experiència

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte