Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • “Vaig comprar sobre planell i mai es va construir: què puc fer si el promotor va fer fallida?”

    “Vaig comprar sobre planell i mai es va construir: què puc fer si el promotor va fer fallida?”

14 MARÇ 2019

Mentre la bombolla immobiliària creixia i creixia, no hi havia problema. Comprar un habitatge era quelcom lògic, tothom ho feia. Tenir una casa era una opció segura, ningú veia riscos. Milers de famílies van comprar habitatges sobre planell. I moltes es van construir, fins que va explotar la bombolla immobiliària i els promotors d'habitatge van fer fallida. Com a advocats de dret immobiliari, des de BPM Advocats explicarem quina resposta ofereix el Tribunal Suprem davant la impossibilitat de reclamar a promotors per la compra fallida d'habitatge sobre planell.

El Pau i l’Alícia van signar, en 2007, la compra d'un habitatge sobre planell pel que portaven anys estalviant. Il·lusionats davant la possibilitat de mudar-se dos anys més tard, van lliurar una part important dels seus estalvis abans de l'inici de l'obra. No obstant això, quatre mesos després, el promotor va fer fallida, deixant a aquesta parella i a moltes altres sense estalvis, sense casa i sense possibilitat de reclamació. Aquesta promoció és una de les 496 promocions d'habitatge sobre planell fallides d'Espanya.

“Fins ara, davant promotors en fallida, l'única possibilitat d'aquests clients era reclamar a banc o asseguradores, si bé era molt difícil demostrar que el banc tingués coneixement que els compradors estiguessin ingressant bestretes del preu dels habitatges en el compte que la promotora tingués amb l'entitat. Pel que era extremadament complicat demostrar que el banc no havia complert amb el seu deure de vigilància”, expliquen des de BPM Advocats. Però això ha canviat. “En una sentència nova del Tribunal Suprem, aquest entén que l'incompliment del deure del banc neix en el moment en què el banc adverteix la possibilitat que una promotora pugui estar rebent en els seus comptes amb l'entitat bestretes d'un habitatge venut sobre planell. Pel que, si en el concepte de l'abonament s'especificava que el mateix era un lliurament a compte d'un habitatge comprat sobre planell, ja es considera suficient. Ens posem a la feina per a reclamar pel Pau i l’Alícia”, expliquen els advocats immobiliaris a Barcelona de BPM Advocats.

Si vas perdre tots els teus estalvis en una promoció d'habitatge sobre planell fallida i vols que reclamem per tu, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Tenim més de dues dècades d'experiència en dret immobiliari i estem aquí per a escoltar-te, assessorar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant dins com fora dels tribunals. Compta amb nosaltres.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte