Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Vacances de fills de pares divorciats: viatjar a l'estranger

    Vacances de fills de pares divorciats: viatjar a l'estranger

20 JUNY 2022

Arriben les vacances escolars i amb elles el repartiment del temps que els fills de pares divorciats passaran amb aquests. Què succeeix si un dels pares decideix viatjar a l'estranger amb els fills? Necessita autorització de l'altre progenitor? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats t'ho expliquem.

Per a viatjar a l'estranger amb els fills menors d'edat és fonamental comptar amb el permís exprés de l'altre progenitor, quelcom que deriva de les facultats que atorga la pàtria potestat, i no la custòdia. La pàtria potestat és exercida, si no ha succeït res de gravetat, de forma compartida per tots dos progenitors, independentment del règim de custòdia que s'hagi establert després de la separació o el divorci.

El tipus d'autorització de viatge dependrà de si ja hi ha unes mesures paternofilials derivades d'una sentència de divorci o conveni regulador.

En cas que no hi hagi encara unes mesures regulades, el progenitor que desitgi viatjar a l'estranger podrà obtenir l'autorització en qualsevol comissaria de policia o guàrdia civil. Haurà d'estar signat pels dos progenitors i, posteriorment haurà de portar-se de nou a l'organisme perquè se segelli. Per a obtenir l'autorització se sol·licitaran dades personals de pares i menor, Llibre de Família, DNI i Passaport. Si els dos progenitors estan d'acord, moltes vegades una simple comunicació a través d'un mitjà escrit és suficient i ja serveix per a deixar constància.

Si ja hi ha sentència de divorci i mesures establertes, caldrà donar un cop d'ull al conveni per a veure si aquest recull aquest supòsit. Si es parla d'això en el conveni, consentint tots dos progenitors la sortida del menor a l'estranger, per a viatjar hauràs de portar amb tu la sentència o conveni regulador. Si no es parla d'això o el conveni deixa clar que és necessària l'autorització per a viatjar fora de les nostres fronteres, com hem dit abans, caldrà sol·licitar autorització en la comissaria de Policia (Mossos o Policia Nacional) o Guàrdia Civil.

Per això és recomanable preveure possibles viatges i pactar que en períodes de vacances els progenitors puguin viatjar, per a evitar cada any o de manera recurrent haver de demanar autorització a l'altre. Tot el que es resolgui per pacte en el conveni inicial és un problema que t'estalvies a futur, encara que inicialment creguis que no viatjaràs.

Què succeeix si l'altre progenitor es nega a signar l'autorització?

En aquest cas serà necessari acudir a la via judicial perquè el jutge autoritzi o prohibeixi la sortida del menor. És important sol·licitar les autoritzacions amb temps perquè la resolució judicial arribi a temps per a poder viatjar.

Necessites que t'ajudem amb la teva separació o el conveni regulador? Tens problemes per a viatjar amb els teus fills a l'estranger? Com a advocats de divorci a Barcelona, en BPM Advocats som aquí per a ajudar-te, contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte