Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Una jutgessa permet a una mare no vacunar al seu fill de 15 anys, encara estant el menor a favor de vacunar-se

    Una jutgessa permet a una mare no vacunar al seu fill de 15 anys, encara estant el menor a favor de vacunar-se

19 GEN 2022

La vacuna contra el Covid en menors està portant cua. Si bé semblava que en les diferències entre pares que arribaven als tribunals per l'administració de la vacuna en els més petits la Justícia es posicionava de forma clara del costat dels partidaris de la vacunació, aquesta posició no és unànime entre els magistrats de l'Administració de Justícia del nostre país. I és que una jutgessa ha permès a una mare no vacunar al seu fill a Canàries, fins i tot manifestant el menor el seu desig de vacunar-se. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats t'expliquem els arguments d'aquesta polèmica decisió.

El Jutjat de Primera Instància número 2 d'Icod de los Vinos (Tenerife) va decidir fa uns dies desestimar la petició del pare d'un menor de 15 anys perquè s'autoritzés judicialment la vacunació del Covid al seu fill, pel fet que la seva mare es negava a què li inoculessin la vacuna. Secundava, d'aquesta manera, el criteri de la mare, que es sustentava en el principi de prudència per la “incertesa científica” existent sobre la vacuna i les conseqüències a mitjà i llarg termini que pot tenir la seva administració.

Tot i que el menor va manifestar el seu desig de vacunar-se perquè “els no vacunats el passen pitjor en contreure el virus”, la jutgessa ha recolzat a la mare per “l’abundant documentació mèdica i científica sobre la vacuna”, mentre que per part del pare i del Ministeri Fiscal no es va aportar cap prova.

Entre les proves aportades per la progenitora, es troba un informe de l'Institut Carlos III i una anàlisi elaborada per un doctor en Ciències Químiques, en els quals es mostra la taxa de mortalitat a Espanya per Covid en menors d'edat i també la seva taxa d'ingrés en UCI, “insignificant”, segons expliquen.

Finalment, la jutgessa posa com a exemple una sentència emesa en 2003 a Castella i Lleó per les lesions sofertes per un home nascut en 1971 i derivades de la vacunació obligatòria contra la verola en 1975. A més, fa esment al cas de la talidomida, que en els anys 60 es va subministrar a les embarassades “sota la creença de bondats” i que més de cinquanta anys després i donades les malformacions en els nens d'aquelles dones ha donat lloc a un Reial decret de concessió d'ajudes, segons recull l'acte.

Et trobes en la mateixa batalla per la vacuna, amb fortes discrepàncies amb l'altre progenitor i necessites que defensem els teus interessos? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats estem disposats a ajudar-te, contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte