Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Surt més barat pagar impost de successions a Catalunya o donar en vida?

    Surt més barat pagar impost de successions a Catalunya o donar en vida?

31 GEN 2019

Heretar al nostre país pot ser o molt car o molt barat. 17 comunitats autònomes, 17 maneres diferents de recaptar. Pagar l'impost de successions és per a molts hereus missió impossible, especialment si compten amb molt de patrimoni en béns immobles i poca liquiditat. Com a advocats d'herències a Barcelona, des de BPM Advocats tractarem de respondre a una pregunta una mica complexa però que es repeteix: surt més barat pagar l'impost de successions a Catalunya o donar en vida?

Afrontar el pagament de l'impost de successions per diversos habitatges pot resultar caríssim, segons en la comunitat en la qual s'hereti. Per això no sorprèn veure que des de l'any 2007, les renúncies a herències s'han multiplicat per quatre, passant de 11.048 l'any 2007, a 42.987 en 2017.

La Maria, catalana de pares andalusos, va visitar BPM Advocats amb els seus pares, la Concha i el Juan, per a assessorar-se sobre herències. Els seus pares, andalusos i residents a Catalunya durant més de quatre dècades, volien deixar-li com a herència la casa a la que actualmente residien, que havien comprat amb tot l'esforç i el treball de tota una vida, i es preguntaven si no seria millor opció donar en vida l'habitatge a la seva filla i ells tenir-la en usdefruit per a evitar que aquesta, amb poca liquiditat, hagués de fer front a un pagament alt per l'Impost de successions a Catalunya en el moment de la seva defunció per a quedar-se amb l'habitatge.

“Efectivament, tal com els vam dir, donar o heretar dependrà del bé que s'hereti. Si escau, heretar l'habitatge habitual a Catalunya surt molt millor que pagar la donació, degut als beneficis fiscals. Si aquest mateix cas es donés a Aragó, la millor opció seria la donació”, expliquen els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats.

“Cada cas és únic i, per tant, recomanem que abans de prendre decisions sobre si és millor opció donar o heretar, s'assessorin. L'impost de successions a Catalunya té grans beneficis fiscals, especialment si el que s'hereta s'utilitzarà com a habitatge principal. Cal estudiar cas per cas”, recalquen des de BPM Advocats.

Si estàs pensant a redactar testament i et preguntes si potser, segons el teu cas, és més favorable una donació, contacta amb els advocats d'herències a Barcelona, BPM Advocats. Estudiarem la teva situació i patrimoni, t'assessorarem i t'ajudarem, en cas d'optar per una opció o una altra, amb tot el procés.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte