Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Preus de lloguer congelats a Catalunya: com m'afecta la nova llei?

    Preus de lloguer congelats a Catalunya: com m'afecta la nova llei?

20 OCT 2020

A finals del passat mes de setembre a Catalunya va entrar en vigor la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge. El seu objectiu: contenir els preus del lloguer en algunes zones on rentar un habitatge a un preu raonable s'ha tornat realment difícil. Com a advocats de dret immobiliari, des de BPM Advocats explicarem, entre altres coses, a quines àrees i contractes afecta.

Amb l'objectiu d'establir un límit en el preu dels lloguers, cada vegada més desorbitats en algunes zones, aquesta nova llei relacionada amb els arrendaments aplica en:

  • En àrees d'habitatge on hi ha risc de desproveïment d'habitatge de lloguer assequible. És a dir, en aquelles on la càrrega per al pagament del lloguer superi el 30% de la mitjana dels ingressos familiars. La llei aprovada ha inclòs de manera transitòria a seixanta municipis catalans, que són, ni més ni menys, que aquells que compten amb més de 20.000 habitants.
  • Els habitatges que estiguin destinats a ser residències permanents, no segones residències.
  • Contractes signats a partir de l'1 de gener de 1995.

Queden exclosos de la llei els contractes d'habitatges protegits, d'inserció, de lloguer social, polítiques socials o els de caràcter assistencial i lloguer social obligatori.

A la pràctica, en les zones que compleixin els punts abans esmentats, el preu de lloguer no podrà augmentar respecte al contracte anterior i no podrà superar l'índex de referència de preus de la Generalitat excepte excepcions.

Quines són aquestes excepcions?

  • Es podrà pujar el preu del lloguer respecte al contracte anterior fins a l'Índex de Referència si el preu del lloguer se situava per sota de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), sempre que la unitat familiar dels inquilins tingui uns ingressos de 3,5 o més vegades l’IRSC, que actualment és de 569,12 euros mensuals i 7.967,73 euros anuals.
  • Si existeix una relació de parentiu entre arrendador i l'anterior arrendatari i se signa un nou contracte de lloguer, el propietari podrà pujar el preu del lloguer fins al preu de referència.

No acatar aquesta llei i falsejar el preu de referència suposa sancions lleus que poden anar des dels 3.000 fins els 9.000 euros.

Vols renovar un contracte de lloguer i necessites que t'assessorem amb l'aplicació d'aquesta nova llei? Contacta amb els advocats de dret immobiliari a Barcelona, BPM Advocats.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte