Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Parella de fet i separació: béns privatius o de guanys?

    Parella de fet i separació: béns privatius o de guanys?

10 FEB 2022

Ser parella de fet i estar casat suposa, el 2022, tenir pràcticament els mateixos drets i obligacions. No obstant això, quan una parella de fet es trenca, poden sorgir alguns desacords pel repartiment de béns, adquirits o no en comú. Perquè, quin règim econòmic regeix les parelles de fet? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats aclarim aquest tema.

Quan parlem de règim econòmic matrimonial, ho fem únicament de les regles econòmiques que s'apliquen de manera exclusiva en el matrimoni. És a dir, en les parelles de fet no podem parlar ni de societat de guanys ni, per tant, de separació de béns. Així, cadascun dels membres de la parella serà propietari dels seus béns i obligat dels seus deutes. Això sempre és així, tret que existeixi un pacte davant notari entre les parts.

La signatura d'un conveni per a aclarir el tipus de règim econòmic és recomanable per a evitar conflictes posteriors sobre, per exemple, els béns o obligacions adquirits de manera comuna.

I és que en cas que no hi hagi pacte davant notari entre la parella, el tema es complica. Sense pacte, en cas de separació, les parts hauran d'acreditar davant la justícia els drets que tenen sobre els béns comuns. Si un bé o quantia econòmica està únicament a nom d'un dels membres de la parella, l'altra part considera que té dret per estar pagant, per exemple, un préstec o crèdit que recau sobre el bé, i la parella no arriba a un acord, la persona que considera que té dret haurà de recòrrer a la justícia. Allí podrà acreditar els drets que té sobre els béns i serà el jutge el que determini si finalment hi ha un altre copropietari o si el bé o es queda únicament a nom d'una de les parts.

La separació o el divorci són moments complicats en els quals és important estar ben acompanyat i assessorat, per a no lamentar decisions a posteriori. Com a advocats de divorci a Barcelona, a BPM Advocats estem disposats a ajudar-te i defensar els teus drets davant els tribunals i fora d'ells, i a aconseguir que aquesta mala estona passi al més aviat possible i es resolgui de la manera més favorable. Contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte