Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Matrimonis “internacionals

    Matrimonis “internacionals": com es regulen les relacions econòmiques?

12 FEB 2019

En un món cada vegada més globalitzat i transfronterer, són habituals els matrimonis internacionals. A més, no és difícil trobar a matrimonis de dues nacionalitats diferents viure en un tercer país. En cas de separació o divorci, quina llei o país ha de decidir com es divideix el patrimoni comú? Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem la posada en marxa d'una nova normativa que regula les relacions econòmiques de les parelles o matrimonis internacionals.

Fins ara, la separació de parelles internacionals causava processos molt costosos que es dilataven en el temps i fins i tot ens podíem trobar amb diversos procediments iguals i de la mateixa parella en dos països diferents. Ara existeixen dos reglaments que unifiquen les normes sobre les relacions econòmiques de parelles internacionals que resideixen dins de la Unió Europea. Es pretén evitar procediments paral·lels en diversos països ja que suposa un important cost.

La gran novetat que s'inclou en aquesta nova normativa és la possibilitat que s'ofereix a les parelles internacionals perquè regulin les seves relacions econòmiques/patrimonials aplicant una legislació diferent a la de la seva nacionalitat. És a dir, permet als membres de la parella optar per la llei del país en el qual resideixen, en comptes de la llei del país d'origen de cadascun d'ells. Per a poder fer això efectiu, és necessari que acudeixin al notari abans de formalitzar la unió.

“És important que parelles internacionals s'informin bé, ja que les conseqüències econòmiques d'una separació o divorci, o l'herència d'un dels membres de la parella, es regiran ara per aquest nou reglament”, expliquen els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats.

Encara que això suposa un important estalvi en costes judicials -calculen que s'aconseguirà estalviar al voltant de 350 milions d'euros- cal dir que aquesta regulació només es podrà aplicar en divuit estats de la Unió Europea, per la falta d'unanimitat dels països membres: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Txèquia, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Portugal i Suècia. Aquests països reuneixen el 70% de la població de la Unió Europea.

Si formes part del que es diu una parella internacional, penses en la separació o el divorci o necessites que t'assessorem sobre algun tema relacionat amb el dret de família, resideixis o no a Espanya, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Posem a la teva disposició nostres més de dues dècades d'experiència com a advocats de família a Barcelona per a assessorar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant judicial com extrajudicialment.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte