Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Les denúncies falses per violència de gènere serán castigades amb penes de presó

    Les denúncies falses per violència de gènere serán castigades amb penes de presó

05 FEB 2019

Parlar de denúncies falses és fer-ho d'un tema tremendament polèmic, especialmente en quant a xifres ens referim. No obstant això, i malgrat l'escandalós ball de xifres i de les conseqüències nefastes que té formalitzar una denúncia falsa, fins ara, únicament eren castigades amb una multa. Però això, a tenor d'una recent sentència, sembla que comença a canviar. El Tribunal Suprem ha substituït la condemna inicial de multa que va imposar a una dona per una denúncia falsa per una altra d'any i mig de presó, a més del pagament de la multa. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem el perquè d'aquest radical canvi.

El Tribunal Suprem ha estimat en part el recurs d'un home denunciat de forma falsa per violència de gènere i ha substituït la condemna inicial de multa que es va imposar a la seva dona, per una pena d’any i mig de presó més el pagament de la multa. L'Alt Tribunal estableix que, a diferència del que es feia fins ara, en els supòsits en els quals la denúncia es ratifica en un judici, ha de condemnar-se per un delicte de fals testimoniatge, i no per denúncia falsa.

La denúncia falsa es castiga amb únicament una pena de multa, mentre que la de fals testimoniatge té una pena mínima d'un any de presó, que pot arribar fins als tres anys. I, a més, aquesta pena s'acompanya d'una multa.

“Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats pensem que el que esperem que sigui un canvi de criteri que perduri en el temps, és encertat. Per a combatre activament la violència de gènere, és important també castigar les denúncies falses, moltes d'elles interposades per a després aprofitar-se del sistema d'ajudes, o per a intentar quedar-se amb la custòdia en exclusiva dels fills, privant durant un temps a l'altre progenitor de règim de visites  o condemnant-lo a un allunyament familiar i fent-lo fora de la vivenda. Això desvirtua aquesta terrible xacra social que de forma tan greu afecta al nostre país”, expliquen.

Si penses en la separació o el divorci, amb o sense fills en comú, o et trobes amb un problema similar al descrit en aquest article, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Posem a la teva disposició la nostra experiència de més de dues dècades com a advocats de família. T'escoltarem, estudiarem el teu cas, t'assessorarem i defensarem els teus drets i els de la teva família, tant judicial com extrajudicialment.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte