Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • La suspensió de visites després d'una denúncia per maltractament: una arma de doble tall

    La suspensió de visites després d'una denúncia per maltractament: una arma de doble tall

14 SET 2021

Els pares immersos en un procés penal per violència de gènere ja no podran gaudir a Espanya d'un règim de visites als seus fills menors després de l'entrada en vigor de l'última reforma del Codi Civil el passat 3 de setembre. Així, sempre que un dels progenitors estigui inclòs en un procés penal per agredir o abusar de la parella o dels fills, o si s'aprecien indicis fundats de violència de gènere, el jutge no fixarà un règim de visites i, d'existir, el suspendrà. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats parlem d'aquesta polèmica mesura, que compta amb tants defensors com detractors.

“És un tema molt delicat. D'una banda, és cert que cal protegir sempre els menors, però d'altra és real que està en joc la presumpció d'innocència. Encara que és veritat que la suspensió de les visites serà temporal, la lentitud dels jutjats de família al nostre país pot provocar que, en cas que quedi provada la innocència del progenitor, hagin passat mesos o anys i sigui ja impossible restablir la relació paternofilial”, explica Maite Pons, sòcia fundadora de BPM Advocats.

Aquesta delicada mesura tracta de reduir estadístiques esgarrifoses. Segons una macroenquesta de violència sobre la dona, més de 1,68 milions de nens viuen en llars en els quals la seva mare és agredida per part de la seva parella o exparella i en el 51,7% dels casos, el maltractament a la mare ha estat acompanyat de maltractament al nen.

No obstant això, no té en compte les denúncies falses que, que són moltes més de les que indiquen els números oficials, tot i que no es persegueixin des del ministeri fiscal.

“Una possible solució a aquesta mesura és que després de la suspensió de mesures i si es demostra que els maltractaments no van existir, es pugui reclamar danys i perjudicis o es pugui imposar algun tipus de sanció per aquesta pèrdua de dret de visites al progenitor que va interposar la denúncia falsament. En Dret de família veiem molts casos de denúncies falses relacionades amb aquest tema. Lamentablement, si no es posen en marxa també mesures que persegueixin la denúncia falsa, aquestes creixeran molt”, lamenta Maite Pons.

Com a advocats de divorci a Barcelona, a BPM Advocats som aquí per a ajudar-te, acompanyar-te, assessorar-te i defensar els teus drets i els de la teva família als tribunals. Parlem?

 

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte