Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • La síndrome d'alienació parental: existeix o no?

    La síndrome d'alienació parental: existeix o no?

30 MARÇ 2021

L'entrevista a Rocío Carrasco de la setmana passada ha retornat a l'actualitat el terme Síndrome d'Alienació Parental, que va encunyar el psiquiatre Richard Gardner al 1985. Aquest terme fa referència al rebuig que un nen/a pot arribar a sentir cap a un dels seus progenitors a causa de la manipulació exercida sobre ell/ella per l'altre progenitor. Se sol donar, sobretot, en processos de custòdia. No obstant això, hi ha disparitat d'opinions respecte a si aquesta síndrome existeix o no. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats expliquem què hi ha de cert i si és demostrable davant la justícia.

La realitat és que l'alienació parental no és una síndrome mèdica o un trastorn reconegut, ja que no ha estat, per exemple, avalat per l'Organització Mundial de la Salut. No obstant això, sí s'ha estudiat la seva inclusió en la cinquena edició del “Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals”, que realitza l'Associació Americana de Psiquiatria. Els seus defensors consideren que l'alienació parental és un mètode de maltractament cap a l'altre progenitor i els fills.

No obstant això, la Síndrome d'Alienació Parental no està contemplada en cap dels articles de les lleis espanyoles. Per això, lamentablement, no es pot considerar que és un delicte. Per tant, arribar amb ella a la via penal no és possible. Però, “que no es pugui considerar un delicte no vol dir que no existeixi. De fet, existir existeix. Hi ha molts pares/mares que manipulen als seus fills amb l'objectiu que deixin de veure a l'altre progenitor com una figura d'amor i de respecte, però demostrar-ho és molt complicat, pràcticament impossible”, expliquen des de BPM Advocats. “Hi ha pares que manipulen als seus fills de manera greu per a perjudicar la seva exparella. I és una pena, perquè aquí els que surten perdent són els fills, per un conflicte del qual sempre els haurien d'haver mantingut al marge. Les conseqüències psicològiques d'això les patiran de per vida”, afegeixen.

Si estàs en procés de divorci i penses que quelcom així et pugui succeir, o vols que el teu divorci o separació sigui el més ràpida i menys traumàtica possible per a tu i per als teus fills, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Som aquí per a escoltar-te, ajudar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant per la via judicial com per l'extrajudicial.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte