Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Habitatge sobre planell: és recomanable anticipar diners si no hi ha llicència d'obres?

    Habitatge sobre planell: és recomanable anticipar diners si no hi ha llicència d'obres?

08 FEB 2019

L'adquisició d'un habitatge és, amb total probabilitat, la compra més important de la teva vida. Dipositaràs en ella moltes il·lusions i els estalvis de molts anys, a més d'hipotecar-te per diverses dècades. Per això, quan parlem de la compra d'un habitatge sobre planell, tota precaució és poca, tenint en compte que tot el que veuràs del teu futur habitatge en el moment de pagar és això, únicament un planell. Per això, com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats et donarem algun consell sobre quins errors no has de cometre en comprar un habitatge sobre planell, ja que poden ser fatals.

“El principal error que no s'ha de cometre en comprar un habitatge sobre planell és donar diners al promotor si aquest no ha aconseguit encara la llicència d'obres. De cap manera s’han d’entregar diners abans que el promotor hagi obtingut la llicència”, expliquen els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. “El recomanable és demanar una nota simple al Registre de la Propietat i comprovar d'aquesta manera la titularitat del terreny en el que es construirà, si aquest té càrregues i si ja està inscrita l'obra nova”, continuen.

I és que l'obligació de garantir les quantitats de diners lliurades a compte es pot realitzar mitjançant dos sistemes: amb la contractació d'una assegurança subscrita amb una entitat bancària o amb un aval solidari emès per una entitat de crèdit autoritzada. “I aquí és on és important recalcar que la garantia únicament cobreix els diners aportats a partir de l'obtenció de la llicència, és a dir, no s'activa abans de l'obtenció de la llicència. En cas que el promotor no aconsegueixi la llicència i s'haguessin lliurat diners a compte, seria difícil aconseguir la devolució del lliurat amb anterioritat si el promotor no ho vol tornar”, expliquen des de BPM Advocats.

Si estàs pensant a adquirir un habitatge, ja sigui sobre planell o no, i necessites que t'assessorem i t'ajudem a no cometre errors que puguin comprometre de forma greu els teus diners i la compra, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Ens posem a la teva disposició per a assessorar-te, ajudar-te amb tot el procés de compra i defensar els teus drets tant dins com fora dels tribunals en cas de ser necessari. Tota la nostra experiència de més de dues dècades com a advocats immobiliaris a Barcelona, a la teva disposició.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte